LogoPers

Twee nieuwe programma’s in TV Lab

De programma’s Brainstorm (VPRO) en Gifkikkers (VARA) zijn opgenomen in TV Lab, de themaweek op Nederland 3. Met de toevoeging van deze programma’s strijden uiteindelijk 19 programma’s van 8 omroepen om de waardering van de kijker. Inmiddels hebben al drieduizend televisiekijkers zich aangemeld voor het recensentenpanel. Zij bepalen mee hoe de toekomst van de programma’s eruit zal zien.
11 augustus 2009

Bij het wegvallen van het EO-programma Loopt een man over het water… ontstond er in de programmering van TV Lab ruimte voor nieuwe programma’s. Het VPRO-programma Brainstorm zal de themaweek nu openen op maandag 31 augustus om 20.30 uur. In het programma moeten de twee vaste leden Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven, onder andere bekend van het programma Draadstaal, samen met drie BN’ers in een uur een film verzinnen. De brainstorm wordt daarbij doorsneden met verfilmde fragmenten.

In de pilotaflevering van Gifkikkers (VARA), een avontuurlijke programmaserie waarin natuur- en milieuschandalen onthuld en bestreden, strijden Elisabeth van Nimwegen, Froukje Jansen en Jetske Nagtglas tegen misstanden tijdens varkenstransporten door Europa. Gifkikkers is te zien op woensdag 2 september om 23.10 uur.

Recensentenpanel

Inmiddels hebben al drieduizend televisiekijkers zich opgegeven voor het speciaal voor TV Lab samengesteld recensentenpanel. Zij bepalen, net als de kijkcijfers, mee of - en zo ja, welke - programma's het verdienen een vervolg te krijgen. Iedereen van 13 jaar of ouder kan zich nog tot en met het eind van TV Lab, op 4 september, opgeven voor het panel via www.nederland3.nl.

TV Lab is een themaweek op Nederland 3 die loopt van maandag 31 augustus tot en met vrijdag 4 september waarin programmamakers de kans krijgen vernieuwende, afwijkende, creatieve programma's aan het Nederlandse publiek te tonen. Een week lang zijn iedere avond vanaf 20.30 uur nieuwe programma’s te zien.

De volgende programma’s zijn te zien tijdens TV Lab:

Brainstorm (50 min.) – VPRO
Vijf BNers, waaronder de vaste leden Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven, moeten in een uur een film verzinnen. De brainstorm wordt doorsneden met verfilmde fragmenten. Dit zijn sleutelscènes van de film of sleutelscènes uit de brainstorm. Brainstorm toont de BNers in hun meest vrije en impulsieve denken. De film wordt zo een product van de overtuigingen, levensmotto’s en creativiteit van de gasten.
Maandag 31 augustus, ca. 20.30 uur

Hall of Fame (35 min.) – VPRO

Vanuit een chique hotel in onze hoofdstad brengen Oboema Sesetokoe (Jiskefet) en Adriaan Luteijn (choreograaf) een breed cultureel magazine over de hedendaagse kunst met een Nederlandse internationaal bekende hoofdgast uit de design, dans, architectuur of schilderkunst.
Maandag 31 augustus, ca. 21.25 uur

Gangmakers (5x 4 min.) – NPS
Een satirisch programma, gesitueerd op een kantoor waarbij wordt gedraaid vanuit één vast camerastandpunt: naast de kapstok in de hal. Met onder anderen Halina Reijn, Ton Kas en Bracha van Doesburg.
Maandag 31 augustus t/m vrijdag 4 september, ca. 22.15 uur

Blikvoer (4x 8 min.) – VARA
Het levendige www.blikvoer.tv nu ook live op televisie met debatteren via internet, online stemmen, reageren via Twitter en de webcam, gepresenteerd door Giel Beelen.
Maandag 31 augustus t/m donderdag 3 september, ca. 22.20 uur

Comedy Corner (25 min.) – VARA
Een verkenningstocht in de internationale wereld van de comedy, gepresenteerd door Frank Evenblij, met binnen- en buitenlandse comedians en veel fragmenten.
Maandag 31 augustus, ca. 23.10 uur

The wrong door (4x 30 min.) – BNN
Comedyshow met special effects als onderdeel van het dagelijks leven. In deze wereld zijn superhelden en dinosaurussen gemeengoed in de dagelijkse draaimolen van autoachtervolgingen, ontploffingen en een avondje in de kroeg.
Maandag 31 augustus t/m woensdag 2 september, 23.40 uur
Donderdag 3 september, 23.15 uur

Geven en nemen (40 min.) – AVRO
Drie prille liefdeskoppels krijgen verschillende prijzen voorgeschoteld; prijzen die ze allemaal graag willen hebben. Maar zo makkelijk gaat dat niet. Want er moet onderling onderhandeld worden over wie welke prijs krijgt en wie niets. Een kwestie van geven en nemen. Presentatie: Tijl Beckand.
Dinsdag 1 september, ca 20.30 uur

Video Generation (25 min.) – NCRV
In deze tijd van mobieltjes en YouTube zijn jongeren zelf programmamakers geworden. In Video Generation delen zij hun belevingen met de wereld. Deze aflevering staat in het teken van vakantie en alles wat daarbij komt kijken: lol maken, uitgaan, muziek en vakantieliefdes.
Dinsdag 1 september, ca. 21.15 uur

En ga zo maar door (25 min.) – VPRO
Een authentieke zoektocht van Maxim Hartman naar een manier om de verwende en depressieve kijker te boeien.
Dinsdag 1 september, ca. 21.50 uur

Comedy at work (25 min.) – NPS
Energieke, eigenzinnige, brutale comedy van een nieuw en jong Nederlands comedycollectief. Met Jandino Asporaat, Sergio IJssel, Shula Felomina en Alpha Oumar Barry.
Dinsdag 1 september, ca. 23.10 uur

Geld Speelt Geen Rol (50 min.) – KRO
10.000 euro ligt er klaar voor iedereen met een mooi, spannend, ontroerend of inspirerend idee om dat bedrag aan een ander uit te geven. Wil je de destijds door geldgebrek verpeste trouwdag van je ouders opnieuw voor ze organiseren? Tien waterpompen laten aanleggen in een dorp in Afrika waar je op je wereldreis de armoede met eigen ogen hebt gezien. JIJ verzint het plan. WIJ betalen en filmen de uitvoering… want Geld Speelt Geen Rol in dit programma!
Woensdag 2 september, ca 20.30 uur.

School voor reality-tv (50 min.) – VPRO
Elke week doen duizenden mensen auditie voor reality-tv shows. De competitie is genadeloos en de kans om door de audities te komen is klein. Hoe moet je opvallen, en als je in de show terecht komt kun jij dan de druk aan om deze once in a lifetime kans te benutten?
Woensdag 2 september, ca. 21.25 uur

Gifkikkers (25 min) - VARA
Een avontuurlijke programmaserie waarin natuur- en milieuschandalen worden onthuld en bestreden door drie pittige vrouwen. Elisabeth van Nimwegen, Froukje Jansen en Jetske Nagtglas worden op de hoogte gebracht van een misstand en krijgen de opdracht om de juistheid daarvan te onderzoeken, het vervolgens op heterdaad vast te leggen en tenslotte de confrontatie aan te gaan met de daders. In de pilotaflevering "Varkens op de snelweg" strijden de Gifkikkers tegen misstanden tijdens varkenstransporten door Europa.
Woensdag 2 september, ca. 23.10 uur

Ik weet wat jij deed (40 min.) – TROS
Een nieuwe hypnosespelshow met presentator Jan Smit waarin personen onder hypnose worden gebracht en wensen in vervulling gaan. Als de hypnose is uitgewerkt, weet de kandidaat zich niets meer van de gebeurtenis te herinneren en moet hij raden hoe hij in een bepaalde situatie heeft gehandeld. Dit kan zorgen voor verrassende inzichten in iemands persoonlijkheid...
Donderdag 3 september, ca. 20.30 uur

De Bubbel (40 min.) – BNN
Nieuwsexperiment gepresenteerd door Patrick Lodiers. Drie nieuwsfreaks worden een week lang afgesloten van elke vorm van media. Als de kandidaten worden vrijgelaten uit hun quarantaine, volgt een quiz waarin ze onderworpen worden aan echte en bedachte nieuwsitems van die voorbije week. Wat is waar en wat niet? De waarheid is soms zo bizar dat je het niet had kunnen bedenken.
Donderdag 3 september, ca. 21.15 uur.

De Henry van Loon Entertainment show (15 min.) – BNN
De naam zegt het al: het is entertainment, het is show en het is vooral nieuw talent Henry van Loon. In hoog tempo wisselen scènes, typetjes, muziek, clips, dromen en acts elkaar af.
Donderdag 3 september, ca. 22.00 uur

Laat me niet lachen (50 min.) – AVRO
Hoe grappig comedians ook kunnen zijn, hun teams mogen niet lachen om hun grappen. Want elke lach levert een strafpunt op. En het team met de minste punten wint, dus lachen is even verboden… Presentatie: Frits Sissing.
Vrijdag 4 september, ca. 21.00 uur

Claudia op Vrijdag (25 min.) – VARA
Nieuw, wekelijks amusementsprogramma op de vrijdagavond met Claudia de Breij.
Vrijdag 4 september, ca. 21.50 uur

Kamikaze tv (120 min.) – BNN
Sander Lantinga bekijkt in deze liveshow samen met zijn gasten de meest uiteenlopende fragmenten van Japanse makelij, zoals Wipe Out, Hole in the Wall en Ranking the Stars. Renate Verbaan, die als model veel in Japan heeft gewerkt, is tafeldame.
Vrijdag 4 september, ca. 23.15 uur

Zie ook www.nederland3.nl voor meer informatie en aanmelden voor het kijkerspanel.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)