LogoPers

Twee Tegels voor Onze man in Teheran

Donderdag 31 maart zijn de Tegels, ook wel de belangrijkste journalistieke prijzen in Nederland genoemd, voor de tiende keer uitgereikt. Onze man in Teheran heeft twee Tegels in de wacht gesleept, voor beste achtergrondproductie en de publieksprijs. Nieuwsuur-journalist Bas Haan won een Tegel in de categorie onderzoek.
1 april 2016

Onze man in Teheran
In onze man in Teheran (VPRO) zie je door de ogen van Thomas Erdbrink een Iran zoals dat in nieuwsberichten zelden aan bod komt. Een land waar niets mag, maar alles kan. Het heeft vijf jaar geduurd voordat Erdbrink en regisseur Roel van Broekhoven toestemming van de Iraanse autoriteiten kregen om de serie te maken.

In juni 2015 won Onze man in Teheran al de Zilveren Nipkowschijf, de prijs voor het beste televisieprogramma. Daarnaast is de serie door de NPO ingezonden voor een International Emmy Award en naar het Banff World Media Festival. De serie is ook in zeven korte delen te zien in het Engels: online bij The New York Times.

Onze man in Teheran is terug te kijken op npo.nl.

Nieuwsuur
Ook journalist Bas Haan van het programma Nieuwsuur (NOS/NTR) heeft een tegel gewonnen. Hij won deze prijs in de categorie Onderzoek voor zijn verhalen over de Teevendeal. Naar aanleiding van Haans onthullingen traden minister Opstelten en staatssecretaris Teeven af.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)