LogoPers

Veel nieuwe soul- en jazzprogramma’s voor Radio 6

Radio 6 Soul & Jazz profileert zich in 2014 nog sterker als dé soul & jazz-zender van Nederland. De luisteraar hoort 24 uur per dag de beste soul en jazzmuziek via de kabel, online én sinds kort ook via Digital Radio+.
27 december 2013

 

DJ Corné Klijn keert vanaf januari terug op de Nederlandse publieke radio met een dagelijks programma. Hij presenteert van maandag t/m donderdag tussen 16 en 19 uur Corné Klijn’s Soul Sensations met heel veel classics, maar ook volop aandacht voor nieuwe muziek en artiesten. De ochtendshow Eerst Jaap met Jaap Brienen blijft. De rest van de dagprogrammering is nieuw en brengt een combinatie van bekende namen én nieuw talent. Nieuwe programma’s zijn er onder andere voor Vincent Gerhardt, Pieter Kok en Angelique Houtveen, winnares van de Marconi Award 2013 voor Aanstormend Talent.
 
In de avond is er alle ruimte voor nieuwe soul en jazz en live-muziek. Winfried Baijens maakt van 19 tot 22 uur Winfried Draait Door. In Mijke & Co Live! met Mijke van Wijk en Co de Kloet is er veel aandacht voor live-muziek van Nederlandse podia. Hier hoort de luisteraar zowel nieuwe opnames als concerten uit het rijke Radio 6-archief.
 
Het weekendgevoel krijgt alle kans al op de vrijdag van Radio 6 Soul & Jazz. Tussen 16 en 19 presenteert Astrid de Jong voor de VARA haar programma @Friday. Ekdoms’ After Dinner Trip is er elke vrijdagavond tussen 19 en 21 uur, gepresenteerd door Gerard Ekdom. En zanger Ruben Hein presenteert Rubens Guestlist van 21 tot 22 uur.
 
Elke zaterdag en zondag brengt Jeroen Kijk in de Vegte tussen 10 en 12 uur zijn nieuwe programma Licence to Chill. In de avond op zaterdag blijven van 18 tot 19 Giel Beelen met GielJazz en van 19 tot 20 uur Leo Blokhuis met Sweet Soul Music. Op zaterdag- en zondagavond draait Wilfried de Jong om middernacht zijn favoriete jazzplaatjes in Vrije Geluiden.

De volledige programmering van Radio 6 Soul & Jazz vanaf 1 januari aanstaande: http://www.radio6.nl/

Radio 6 Soul & Jazz
Radio 6 is het publieke soul & jazz radiostation van Nederland. De luisteraar hoort hier vierentwintig uur per dag de beste soul en jazz. Van Miles Davis tot Caro Emerald en van Stevie Wonder tot Adele. Radio6.nl is het online platform met de radioplayer, live-beelden uit de studio, het laatste muzieknieuws, concerttips en achtergronden bij de programma's en gedraaide muziek. Radio 6 Soul & Jazz is in heel Nederland te beluisteren op de kabel, via radio6.nl, via de Radio 6 App, satellietontvanger en via DAB+ (digitale etherontvangst).

Voor meer informatie:

www.radio6.nl

Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Radio 6 Communicatie:

Noëlle Beyne t: 035 – 6774167, m: 06 – 51809133, e: noelle.beyne@omroep.nl
Wilma van Dormalen t: 035 - 6777453, m: 06 – 24218281, e: wilma.van.dormalen@omroep.nl
Anneke de Vries t: 035 - 6773094, m: 06 – 30576917, e: anneke.de.vries@omroep.nl

 

 

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)