LogoPers

Veel vierdaagse bij NPO

De NPO besteedt vanaf 17 juli op radio en tv veel aandacht aan de Nijmeegse Vierdaagse (19-22 juli). Aanleiding: het grootste wandelevenement van Nederland bestaat 100 jaar.
15 juli 2016

NPO 1 trapt op zondag 17 juli af met de documentaire Een optocht door de tijd (KRO-NCRV) van Fons de Poel. De film laat zien wat er organisatorisch en logistiek allemaal nodig is om dit mega-event goed te laten verlopen.

Vanaf maandag 18 juli doet De Poel, samen met Linda Geerdink, dagelijks om 19.00 uur verslag op NPO 1 in Het Gevoel van de Vierdaagse (KRO-NCRV). Met het laatste nieuws, reportages, portretten en sfeerverslagen uit de stoet van circa 50.000 wandelaars.

 

Intocht

Op NPO 2 doen NOS en KRO-NCRV op vrijdag 22 juli vanaf 7.00 uur ’s ochtends de hele dag verslag van de laatste etappe met de intocht in Nijmegen. Dionne Stax, Fons de Poel en Harm Edens presenteren de uitzending, die tot 18.15 uur duurt.

 

Radio

Ook NPO Radio 2 staat van 19 tot en met 22 juli helemaal in het teken van de 100ste Vierdaagse. De radiostudio wordt die dagen verplaatst naar de Waalkade in Nijmegen. Daar vandaan worden de KRO-NCRV-programma’s Gijs 2.0, Wout2day, Helemaal Haandrikman en de Staat van Stasse uitgezonden. Eén van de Radio 2-dj’s gaat ook meelopen.

 

#waarbenjij

 De Nijmeegse Vierdaagse is onderdeel van de NPO-brede campagne ‘17 miljoen mensen’ (#waarbenjij). Deze campagne is komende weken gekoppeld aan een aantal zomerfestivals en –evenementen, waar de publieke omroep aandacht aan besteedt. Zie ook npo.nl/waarbenjij.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)