LogoPers

Versobering beloningsbeleid NPO zet door

Uit de vandaag gepubliceerde jaarverslagen over 2018 van de omroepen blijkt dat de reeds ingezette versobering van het beloningsbeleid binnen de Publieke Omroep wordt voortgezet. Volgens de gegevens van de omroepen waren er in 2018 nog 11 (17 in 2017) presentatoren die boven de WNT-norm verdienen.
24 april 2019

Van hen vielen er 3 (5 in 2017) onder een inmiddels afgeschafte uitzonderingsregel, waarbij omroepen uitzonderlijke talenten boven de norm met verenigingsgeld mogen betalen. Dit aantal is in de loop van 2018 verder geslonken tot 2. Dit is op dit moment ook de actuele stand.

De Beloningscode voor presentatoren van de Publieke Omroep (BPPO) hanteert sinds 2017 het maximum uit de Wet Normering Topinkomens (WNT). Uitzonderingen hierop worden op initiatief van de raad van bestuur van de NPO sinds dat jaar niet langer toegestaan. Dat sommige presentatoren nu nog boven de WNT-norm verdienen, heeft te maken met eerder afgesloten contracten, waarop de iets hogere BPPO-norm van voor 2017 van toepassing is gebleven.

Wanneer tijdelijke contracten worden verlengd, moeten ze aan de nieuwe WNT-norm voldoen. De WNT-norm bedroeg in 2018 € 189.000. In 2019 bedraagt deze vanwege indexatie € 194.000. Vanwege de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) maken we geen namen van presentatoren bekend.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)