LogoPers

Vinylweek op NPO Radio 4 van start

Zojuist is in het NPO Radio 4-programma Podium op zaterdag (NTR) de Vinylweek van start gegaan. Voor het eerst zet NPO Radio 4 de langspeelplaat de hele week in het zonnetje. Van zaterdag 25 november tot en met vrijdag 1 december klinkt de mooiste klassieke muziek, afgespeeld op de oude vertrouwde platenspeler. Vrijdag 1 december tussen 16.00 en 19.00 uur sluit NPO Radio 4 de week af met een live-uitzending van Podium (NTR) vanuit Beeld en Geluid in Hilversum. Luisteraars zijn van harte welkom om langs te komen met hun eigen favoriete klassieke LP’s.
25 november 2017

Wat is de mooiste klassieke platenhoes allertijden? NPO Radio 4 gaat tijdens de Vinylweek op zoek en vraagt haar luisteraars om hulp. Foto’s van de mooiste exemplaren worden verzameld op nporadio4.nl.

Het aantal verkochte LP’s zit de laatste jaren weer in de lift. Niet alleen in popmuziek is de verkoop van vinylplaten weer gestegen, ook in de klassieke muziek heeft vinyl een groeiende groep liefhebbers. In de programma’s Vrije Geluiden (VPRO), Diskotabel (NTR), De Klassieken(AVROTROS) en Podium (NTR) viert NPO Radio 4 de hele week de romantiek van de langspeelplaat. De klassieke radiozender gaat op zoek naar legendarische platen en opvallende klassieke LP-uitgaven van het afgelopen jaar. Pianist Nicolas van Poucke vertelt in Podium over zijn liefde voor vinyl.

De slotuitzending in Beeld en Geluid

Luisteraars zijn welkom bij de feestelijke slotuitzending op 1 december van 16.00 tot 19.00 uur in Beeld en Geluid in Hilversum. De drie uur durende uitzending wordt geheel vanaf vinyl gedraaid. NPO Radio 4 roept bezoekers op om hun favoriete LP’s mee te nemen.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)