LogoPers

Virtual reality in opmars bij de publieke omroep

Steeds vaker wordt er bij programma’s op de publieke omroep gebruik gemaakt van virtual reality (VR). Voor het programma Missie Aarde heeft VPRO een film gemaakt in VR en ook op Lowlands 2015 heeft deze omroep een experiment gedaan met het mixen van virtual reality en de werkelijkheid. Ook Project Orpheus (AVROTROS) heeft een VR-app gelanceerd. The Passion 2016 (EO/KRO) is het eerste grote live programma in Nederland dat deze VR-technologie gaat gebruiken.
18 maart 2016

Virtual reality
Virtual reality is een computer gesimuleerde werkelijkheid. Kijkers hebben, door het gebruik van een speciale VR-bril, het gevoel alsof ze zich midden in deze gesimuleerde wereld bevinden. Op dit moment spelen gebruikers de VR-content vaak af in een speciale app op hun smartphone die ze in een cardboard, een kartonnen VR-bril, schuiven.

The Passion 2016
Op donderdag 24 maart zenden EO en KRO The Passion live vanuit Amersfoort uit op NPO 1. Naast de gebruikelijke live uitzending wordt dit evenement ook in VR uitgezonden. Hierdoor krijgt de kijker de mogelijkheid om midden tussen de band en acteurs te staan op het podium. Alles wat je nodig hebt, is een smartphone, de speciale VR-app en een VR-cardboard. Voor meer informatie kijk je op: thepassion.nl.

Project Orpheus
In Project Orpheus, een dramaserie van de AVROTROS, volg je vijf studenten die deelnemen aan een experiment dat hen een kijkje in het hiernamaals geeft. Met de speciale VR-app krijgen kijkers de kans om zelf deel te nemen aan dit experiment. Op avrotros.nl vind je meer informatie.

Missie Aarde
VPRO heeft voor het programma Missie Aarde een acht minuten durende virtual reality video gemaakt. De kijker wordt hierin in een ruimteschip de ruimte in geschoten. Meer informatie vind je op: vpro.nl.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)