LogoPers

Week van de jaren 70 op NPO Radio 5 Nostalgia

Nostalgische radiozender blikt terug op muziek en nieuws uit de jaren 70
13 april 2015

Radio 5 Nostalgia staat van zaterdag 11 april tot vrijdag 17 april in het teken van de jaren zeventig. De publieke nostalgische zender draait de hele week muziek uit het decennium en blikt terug op het nieuws van toen. Vrijdag 17 april van 06.00 tot 19.00 uur sluit NPO Radio 5 Nostalgia de week af met de Top 200 van de jaren 70.

De NPO Radio 5 presentatoren gaan in gesprek met luisteraars die speciale herinneringen hebben aan de jaren 70. Samen met nieuwslezers van toen, onder anderen Rien Huizing, Donald de Marcas, Hans Hoogendoorn en Dick Klees, halen de presentatoren herinneringen op aan het belangrijkste nieuws van de jaren 70. Aan bod komen bijvoorbeeld het Watergateschandaal, de Lockheed-affaire, de verloren WK-finales van 1974 en 1978, de winst van ABBA op het Eurovisie Songfestival, Apollo 13 en de treinkaping bij De Punt.

NPO Radio 5 Top 200 van de jaren 70
Luisteraars stemmen sinds maandag 6 april 6.00 uur tot en met donderdag 16 april 12.00 uur op de Top 200 van de jaren 70. Met klassiekers als Yesterday Once More van The Carpenters, Rod Stewarts Sailing, Angie van de Rolling Stones, Jimmy van Boudewijn de Groot en Abba’s Dancing Queen gaat de nostalgische zender in gedachten even terug naar het decennium. Via www.nporadio5nostalgia.nl kunnen luisteraars stemmen op hun favoriete plaat uit de jaren 70.

NPO Radio 5 Nostalgia
NPO Radio 5 Nostalgia is een sfeervol radiostation met vooral evergreens uit de jaren 60 en 70 in combinatie met informatie en service. De publieke nostalgische zender is voor alle luisteraars vanaf 55 jaar en voor iedereen die houdt van de goede muziek van weleer.

Let op:
per 1 september 2015 is NPO Radio 5 niet meer via de AM te beluisteren. NPO Radio 5 Nostalgia is overal in Nederland te beluisteren via de kabel. Bel gratis 0800-0900500 voor de juiste kabelfrequenties. NPO Radio 5 is ook online te volgen via livestream op de website van NPO Radio 5 en de iPhone app van Radio 5, en Digital Radio+.

Voor meer informatie: www.nporadio5.nl

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)