LogoPers

Wees een held tegen pesten met NPO Zapp

NPO Zapp is op zoek naar helden! En om een held te zijn hoef je echt niet te kunnen vliegen of ogen te hebben waar laserstralen uitkomen. Je bent namelijk pas echt een held als je je inzet tegen pesten. Hoe je zo'n held wordt zie je van 15 t/m 22 september bij Zapp op tv, social media en online tijdens de Week Tegen Pesten.  
14 september 2018

Zo kun je o.a. kijken naar de nieuwe dramaserie Kappen nou! (KRO-NCRV), de Anti Pest Club (EO) en de tv-première van de Carry Slee-boekverfilming Kappen!. Via de website www.zapp.nl/tegenpesten leer je meer over hoe jij een held kunt zijn tegen pesten.

 

Zapp het hele jaar door in actie tegen pesten
In een speciaal ontwikkelde campagne spelen helden die opstaan tegen pesten samen met presentatrice Anne-Mar Zwart de hoofdrol. En een held tegen pesten ben je natuurlijk niet maar een week, maar het hele jaar door. Daarom zal deze campagne, met gastrollen van May Hollerman (bekend van Brugklas) en Iris Amber Stenger (bekend van SpangaS) het hele jaar door op Zapp te zien zijn. Ook kun je de website www.zapp.nl/tegenpesten het hele jaar bezoeken om tips te krijgen over hoe om te gaan met pesten.
 

Kappen nou! (KRO-NCRV)
In de nieuwe transmediale dramaserie Kappen nou! volgen we Jesse in zijn eerste week op een nieuwe school. Gelukkig maakt hij al snel vrienden, maar niet iedereen in zijn klas is even aardig.
 

Naast de televisieserie komt Zapp met de allereerste interactieve dramaserie voor Instagram Stories. Op Instagram volg je Jesse gedurende de hele week en confronteert hij je met zijn dilemma’s. Welke keuzes maak jij? Maar let op… Voor je het weet zit je er midden in!
 

Elke schooldag om 16.55 uur op Zapp. En de hele dag op de Instagram Stories van @NPOZapp.
 

Anti Pest Club (EO)
Voor het vierde jaar op rij is de Anti Pest Club op Zapp te zien. In dit met een Rose d’Or tv-beeld bekroonde programma gaat presentatrice Anne-Mar Zwart langs bij basisschoolklassen waar gepest wordt. Anne-Mar gaat in gesprek met de leerlingen die gepest worden en laat de kinderen met andere ogen naar elkaar kijken. Waar op de ene school kinderen gepest worden vanwege hun uiterlijk, is het op een andere school hun afkomst waardoor kinderen buiten de boot vallen. Anne-Mar zet alles op alles om te zorgen dat het pesten stopt en de klas zich aansluit bij de Anti Pest Club.
 

Nieuw dit jaar is dat klassen tijdens de dagelijkse livestream van 10.45 - 11.00 uur mee kunnen chatten met Anne-Mar en kinderen uit de afleveringen.
 

Eerste aflevering op zaterdag 15 september om 16.45 uur, daarna elke schooldag om 17.10 uur op Zapp. Interactieve livestream elke dag van 10.45 - 11.00 uur op www.zapp.nl/antipestclub.
 

Kappen!
In deze verfilming van het boek van Carry Slee heeft Sander (Tonko Bossen) het de laatste tijd niet zo makkelijk. Hij is verliefd op Indra (Bente Fokkens), maar dat lijkt niet wederzijds. Wat Sander niet weet, is dat Indra denkt dat hij al een vriendin heeft. Daarnaast gaan zijn beste vrienden, Chris (Joes Brauers) en Maarten (Timo Wils), steeds meer om met de losgeslagen Emiel (Tobias Kersloot). Sander probeert Emiel aardig te vinden om de vriendengroep in stand te houden, maar dit is moeilijk omdat Emiel de vrienden uit elkaar drijft. Wanneer Sander betrokken raakt bij zinloos geweld, moet hij alles op alles zetten om de waarheid boven tafel te krijgen. Ook als dit ten koste dreigt te gaan van zijn vriendschap met Indra.
 

Maandag 17 september om 15.30 uur op Zapp.
 

Livestream over pesten (KRO-NCRV)
Ook is er woensdag 19 september om 16.15 uur op het YouTube-kanaal van Zapplive een livestream over pesten te zien. In deze stream praat presentatrice Saskia Weerstand over het onderwerp pesten met bekende gasten en biedt KRO-NCRV in samenwerking met De Kindertelefoon een directe hulpvraag via WhatsApp. De chat op YouTube biedt tevens de mogelijkheid om met de doelgroep over het onderwerp pesten te praten.


Woensdag 19 september om 16.15 uur op het YouTube-kanaal van Zapplive.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)