LogoPers

Wielerfans horen alles over de Tour de France op NPO Radio 1

Een paar honderdduizend luisteraars stemmen op NPO Radio 1 af om de tour van minuut tot minuut te volgen. Ik krijg altijd kippenvel als ik het finishmuziekje hoor van de Tour. Dit jaar is een bijzonder jaar voor de tour. Want nadat vijf jaar geleden de tourstart zeer spectaculair vanaf de Erasmusbrug uit mijn eigen Rotterdam kwam, is nu de beurt aan Utrecht en ook daar belooft “Le Grand Depart” heel bijzonder te worden.
29 juni 2015

De Domstad is al weken in de ban van het spektakel en daarom komt NPO Radio 1 met een aantal extra uitzendingen rondom de tour. Dit jaar is behalve Radio Tour de France ook Radio Grand Depart. De gezamenlijke omroepen van NPO Radio 1 verslaan met Radio Grand Départ de start van de Tour de France, de ploegenpresentatie en de sfeer van het feest eromheen in de Domstad. Van donderdag 2 juli tot en met zaterdag 4 juli zendt de publieke nieuws- en sportzender live uit vanuit het Oude Postkantoor aan de Neude te Utrecht. Felix Meurders, Lara Rense, Robbert Meeder, Ronald Boot en Tijs van den Brink presenteren het programma. Artiesten zoals Caro Emerald, Blaudzun en Davine zorgen voor livemuziek en tal van gasten zijn in de studio aanwezig.

NPO Radio 1 zendt Radio Grand Départ uit op donderdag 2 juli, vrijdag 3 juli en zaterdag 4 juli van 12.00 tot 14.00 uur (presentatie Felix Meurders en Lara Rense) en van 18.00 tot 23.00 uur (presentatie Robbert Meeder en Tijs van den Brink en op zaterdag Ronald Boot en Tijs van de Brink). De uitzending van zaterdag 4 juli staat vooral in het teken van de officiële start van de Tour de France. Sportkenners en wielerliefhebbers schuiven aan bij de presentatoren in de studio en praten onder meer over hun favoriete Tourfragment. Veel aandacht de komende dagen dus voor de tourstart in Utrecht. De tour zelf wordt als vanouds iedere middag door de NOS gevolgd. Van zaterdag 4 juli tot en met zondag 26 juli vanaf 14.00 presenteren Jurgen van den Berg en Robbert Meeder NOS Radio Tour de France.

Dit jaar hebben we een leuk nieuwtje. Ben je fan van de Tour de France en wil je geen enkele etappe-climax missen? Schakel dan via de mobiele app van NPO Radio 1 de Finish-Alert in. Je krijgt zo in de laatste, spannende kilometers van de etappe een melding dat de finish in zicht komt. Ik heb ‘m ingesteld op mijn telefoon. En net als vorig jaar rijden in Utrecht, Amsterdam en Rotterdam NPO Radio 1 Tourtaxi’s rond. In deze taxi waan je je even ploegleider in de Tour. Wanneer je een selfie post op Facebook of Twitter met #tourtaxi, maak je kans op een van de racefietsen die op het dak staan van de tourtaxi.

Ik verheug me op de komende drie radioweken die mij altijd het ultieme zomergevoel geven. Ik wens u ook veel luisterplezier.

Laurens Borst
Zendermanager NPO Radio 1

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)