LogoPers

Winnaar publiekspitch deze week op tv

Omroep MAX zendt aanstaande donderdag de documentaire Utopie van Sofie uit. Het idee voor deze documentaire komt voort uit de publiekspitch die de NPO en MAX onder de naam ‘Jouw Idee op TV’ in 2021 organiseerden. Inzender Sofie Govaert was een van de winnaars van wie het concept tot een echt programma is uitgewerkt.

4 december 2023Govaert, zelf onderwijsspecialist, wil met de documentaire aandacht vragen voor de onbenutte talenten van hoogbegaafde kinderen. Daar is volgens haar te weinig aandacht voor in het schoolsysteem. In de documentaire zien we of het haar lukt de weerstand tegen haar manier van werken te overwinnen. Haar voorstel werd samen met een idee van de blinde ondernemer Tjarda Struik (sinds kort burgemeester van Leiderdorp) uit 3.500 inzendingen uitgekozen. Dit gebeurde na twee juryronden, waarin de indieners hun plan kort en krachtig moesten pitchen aan professionele makers van de NPO en Omroep MAX. Het programma-idee van Tjarda Struik bevindt zich nog in de productiefase en wordt later door MAX uitgezonden.

Momenteel loopt de tweede editie van de publiekspitch van de publieke omroep, maar die staat dit keer geheel in teken van podcastideeën voor NPO Luister.

2Doc: Utopie van Sofie
Donderdag 7 december
Om 22.15 uur bij MAX op NPO 2

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)