LogoPers

Winnaars Zapp Awards 2018: o.a. Buddy Vedder, StukTV, Fource en Freeks Wilde Wereld

Zojuist zijn de Zapp Awards van 2018 uitgereikt. Freeks Wilde Wereld is in Podium De Vorstin in Hilversum verkozen tot Beste Zapp-programma. Ook Buddy Vedder, StukTV en Fource ontvingen een Zapp Award uit handen van presentator Klaas van Kruistum. De uitreiking van de Zapp Awards werd live uitgezonden op NPO Zapp. 
17 februari 2018

Kinderen konden afgelopen weken hun stem uitbrengen op hun favorieten in de categorieën Beste YouTuber, Beste Zapp-Presentator, Beste TV-Programma, Beste Artiest en Beste Zapp-Programma. Voor die laatste categorie kon nog tijdens de uitzending worden gestemd. Er zijn vandaag in tien uur tijd ruim 18.000 stemmen uitgebracht in de categorie Beste Zapp-Programma.

Dit zijn de winnaars die met een Zapp Award naar huis gingen:

  • Beste Zapp-Programma: Freeks Wilde Wereld
  • Beste Zapp-Presentator: Buddy Vedder
  • Beste TV-Programma: Wie Is De Mol?
  • Beste Artiest: Fource
  • Beste YouTuber: StukTV
  • Beste Online Concept: Stuk TV - Jachtseizoen
    . 

Naast deze prijzen gingen Jetske van den Elsen en Pepijn Gunneweg met de titel Zapper van het jaar ervandoor. Deze award wordt uitgereikt aan Zapp-presentatoren die zich al jaren inzetten voor jeugdtelevisie. Jetske en Pepijn hebben elf jaar lang elke zaterdag de BZTshow gepresenteerd op NPO Zapp. De Veer-In-Je-Reet Award, de prijs voor iemand die zich voor iemand anders heeft ingezet, ging naar de 12-jarige Bram Pollaert uit Herkenbosch. Hij werkt vrijwillig in een zorgcentrum in Limburg. 


Zapp Awards 2018
De Zapp Awards zijn dé jaarlijkse publieksprijzen voor beste programma’s, presentatoren, YouTubers en artiesten van het afgelopen jaar, bepaald door kinderen. Het thema van dit jaar is 'zo trots als een pauw’. De Zapp Awards, voorheen de Zapplive Awards, worden sinds 2016 uitgereikt. De Zapp Awards is een samenwerking van NPO Zapp en de KRO-NCRV.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)