LogoPers

Zapp Gouden Schoorsteen voor beste hulppiet

De zesjarige Sem van Hartevelt uit Haarlem heeft de Zapp Gouden Schoorsteen gewonnen. Hij ontving de prijs uit handen van Sinterklaas op het uitverkochte Zapp Sinterklaasfeest.
1 december 2014

Meer dan vijfhonderd hulppieten hebben een foto opgestuurd om mee te dingen naar de Zapp Gouden Schoorsteen. Drie hulppieten zijn genomineerd en mochten met hun familie naar het Zapp Sinterklaasfeest komen. De jury koos uiteindelijk voor Sem omdat hij het hele jaar door hulppiet is en zo’n grote fan is van Sint en zijn pieten dat zijn verjaardag – 30 september – geheel in het teken stond van Sinterklaas met onder andere een sint- en pietentaart.

Zo’n zevenduizend kinderen en ouders kwamen zaterdag naar de Jaarbeurs in Utrecht om feest te vieren op het Zapp Sinterklaasfeest. Dieuwertje Blok, bekend van het Sinterklaasjournaal, presenteerde het feest. Zondag 30 november viert de Sint nog een keer feest in de Jaarbeurs tijdens het Zapp Sinterklaasfeest.

Veel bekende Zapp-gezichten vierden de verjaardag van de Sint mee in de Jaarbeurs. Naast Dieuwertje Blok waren ook Nienke, de finalisten van het Junior Songfestival, Kinderen voor Kinderen, Ron Boszhard, Tim & Monique en de cast van SpangaS aanwezig. Kleinere kinderen konden heel veel Zappelin-vriendjes ontmoeten: Wickie de Viking, Bert en Ernie, Elmo en Tommie, Het Zandkasteel, Shaun het Schaap, Bob en Wendy, Nijntje, Kikker en de Smurfen. En natuurlijk was de enige echte Sinterklaas aanwezig met zijn pieten en pietenband De Stadse Bloazers. Meer foto’s zijn te vinden op www.zappsinterklaasfeest.nl.

 

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)