LogoPers

Zapp Your Planet 2016 van start

Samen met ruim 2.000 kinderen gaf Zapp-presentator Klaas van Kruistum zojuist de aftrap van de actie Zapp Your Planet: Operatie Olifant. Vanuit dierenpark Wildlands in Emmen vroegen de kids met veel kabaal aandacht voor de situatie van de Afrikaanse olifant. Vanaf dit moment tellen de Zapp-presentatoren, -programma’s en jonge actievoerders af naar de spetterende finale op zaterdag 14 mei, met live opnames, workshops en optredens van o.a. K3, Kinderen voor Kinderen, Junior Songfestival en Zomaer.
21 maart 2016

NPO Zapp, het Wereld Natuur Fonds en de kinderen van Nederland komen dit jaar in actie voor de Afrikaanse olifant. Jaarlijks worden er ongeveer 30.000 olifanten in Afrika gestroopt om hun slagtanden. De olifant kan rekenen op de steun van alle bekende Zappers, waaronder Klaas van Kruistum: “Ik kan er met mijn verstand niet bij dat in Afrika elk kwartier een olifant gedood wordt om zijn ivoor, dat wordt verwerkt tot nutteloze producten zoals ivoren beeldjes. Dit prachtige dier heeft onze hulp hard nodig. Als we allemaal meedoen aan Zapp Your Planet: Operatie Olifant, dan kunnen parkrangers van het Wereld Natuur Fonds de olifant beter beschermen tegen de stropers!”

Zapp Your Planet-marathon
Zaterdag 14 mei geniet het publiek in Studio 21 te Hilversum de hele dag van Zapp-programma’s als Checkpoint, BZT Show, Beste Vrienden Quiz, Zapp Sport, Zapp Kids Top 20, Street Magic en het Jeugdjournaal, diverse optredens en bijzondere workshops. De bekende Zapp-gezichten zijn aanwezig bij de tien uur durende tv-marathon, gepresenteerd door Klaas van Kruistum en co-hosts Anne-Mar Zwart en Saskia Weerstand. Vlak voor 19.00 uur maken alle Zapp-presentatoren het eindbedrag van Zapp Your Planet 2016 bekend.

De actiedag op 14 mei 2016 is van 09.00 tot 19.00 uur te zien bij NPO Zapp op 3 en op zappyourplanet.nl. Kort na de Zapp Your Planet-marathon reist Zapp-presentatrice Nienke met twee actievoerders af naar Gabon voor het EO-programma Zapp Your Planet: Expeditie Olifant, in de Herfstvakantie te zien bij NPO Zapp op 3.

Zapp Your Planet
Zapp Your Planet is een jaarlijkse actie van kinderzender NPO Zapp, het WNF en de EO voor een goed groen doel, waarbij de Zapp-presentatoren aandacht vragen en geld inzamelen voor een dier dat door menselijk toedoen wordt bedreigd. Het jonge publiek van NPO Zapp komt zelf in actie en helpt mee met de inzameling.

Dit jaar staat de publieke kinderzender van 9 tot en met 14 mei een week lang in het teken van de actie Zapp Your Planet: Operatie Olifant. De opbrengst van de actie gaat naar projecten van WNF die de olifant in Afrika beschermen: WLC Initiative, Traffic, Gabon South Gamba & Moukalaba.

Voor meer informatie over Zapp Your Planet: Operatie Olifant of een plek reserveren voor de live uitzendingen of een workshop op 14 mei: zappyourplanet.nl.

Laatste persberichten
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
3FM viert Songfestival met EuropapaParty en EuropaParade
NPO Radio 2 vernieuwt middagprogrammering
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)