LogoPers

Zapp Your Planet: Ga voor Aap! brengt 153.386 euro op

 
11 mei 2015

Op 9 mei heeft presentator Klaas van Kruistum samen met de NPO Zapp-presentatoren in Beeld en Geluid in Hilversum bekendgemaakt dat de actie Zapp Your Planet: Ga voor Aap! 153.386 euro heeft opgebracht. Zapp Your Planet is de actie van de publieke kinderzender NPO Zapp en het Wereld Natuur Fonds (WNF) voor de orang-oetans in Borneo. Vandaag was de finaledag met een 10 uur durende live-uitzending (EO).

Suzanne Kunzeler, netmanager NPO 3, is heel blij met de opbrengst: “De Zapp-presentatoren en Zapp-fans hebben zich hard ingezet om van Zapp Your Planet een succes te maken. Kinderen in het hele land hebben acties op touw gezet om geld in te zamelen voor de orang-oetan in Borneo. Ik ben trots dat we Zapp Your Planet ook dit jaar weer tot een groot succes hebben gemaakt.”

Het geld komt volledig ten goede aan het Wereld Natuur Fonds (WNF). Elke euro van de inzameling gebruikt het WNF voor de bescherming van de orang-oetan en verbetering van zijn leefgebied in Borneo.

WNF-directeur Johan van de Gronden: “Van elke 1000 euro kunnen we meer dan 1 voetbalveld aan bomen voor orang-oetans planten. Dat betekent dat we met de opbrengst ruim 153 voetbalvelden gaan terugplanten. We zijn alle kinderen en de Zapp-presentatoren enorm dankbaar dat ze keihard actie hebben gevoerd voor hun mede-mensaap die zo in het nauw zit. Zonder bos heeft de orang-oetan geen toekomst, maar dankzij jullie helpen we de orang-oetan vooruit!”

De actie voor de bedreigde orang-oetans in Borneo loopt nog tot 31 mei.Behalve het teruggeven van bos, doet het WNF in Borneo onderzoek naar de mensapen en hun leefgebied. De organisatie spant zich in voor uitbreiding van beschermde gebieden. Ook helpen WNF-ers lokale gemeenschappen bij het opzetten van ecotoerisme activiteiten en ze geven voorlichting aan volwassenen en kinderen over het belang van de bescherming van de natuur en bedreigde soorten als orang-oetans.

Ga voor Aap!
Voor het orang-oetan project van het WNF is veel geld nodig en daar zet Zapp Your Planet zich voor in. Gesteund door heel veel kinderen in Nederland. Zij konden vanaf 20 maart via de Zapp Your Planet-website een eigen actie aanmelden. Elke euro die wordt ingezameld met Zapp Your Planet gaat voor 100 procent naar het WNF. In 2016 doet het WNF uitgebreid verslag van de besteding van het ingezamelde bedrag van Zapp Your Planet.

Fotomateriaal is rechtenvrij te downloaden vanaf www.flickr.com/photos/npozapp/.
Bij publicatie is bronvermelding verplicht: Zapp Your Planet.

Kijk voor meer informatie op zappyourplanet.nl

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)