LogoPers

Zendermanager Klaske Tameling stopt bij NPO Radio 1

Klaske Tameling stopt per 1 januari als zendermanager bij NPO Radio 1. “De afgelopen jaren heb ik, samen met adjunct-zendermanager Marlise Hamaker, met veel plezier hard gewerkt aan een journalistiek sterke, toekomstbestendige en integere nieuws- en sportzender. Tegelijkertijd bouwden we een stevig en professioneel zenderteam”, aldus Klaske Tameling.

19 oktober 2023

“Ik ben trots op het feit dat NPO Radio 1 samen met de omroepen een groeiende en diverse groep luisteraars bereikt op de zender, met podcasts en via online platformen. Dat is ons gelukt door in te zetten op een dynamische en betrouwbare nieuwszender die wendbaar is als de actualiteit daar om vraagt. En door daarnaast volop te investeren in verdiepende programma’s, podcasts en onderzoeksjournalistiek. Bij alle grote en kleine beslissingen die mijn team en ik maakten, stelden we de luisteraar en daarmee de samenleving altijd voorop. Daardoor is er bij NPO Radio 1 meer structurele aandacht gekomen voor de behoeften van, en de interactie met, ons publiek.”

“NPO Radio 1 won dit jaar de Marconi Award voor Beste Radiozender en dat is een opsteker voor de journalistiek in het algemeen, en voor de omroepen en de makers in het bijzonder. Onafhankelijke en geloofwaardige journalistiek is essentieel voor een goed functionerende democratie. Helaas is dat nooit vanzelfsprekend. Het publieke bestel is complex en het vereist daarom continue inzet en vasthoudendheid om de journalistieke waarden te verankeren. Het was een eer om leiding te geven aan NPO Radio 1.”

Het zendermanagement van NPO Radio 1 wordt vanaf 1 januari waargenomen door Gijs van Beuzekom (genremanager Journalistiek en Sport, Directie Video), ondersteund door Marlise Hamaker (adjunct-zendermanager NPO Radio 1). Tegelijkertijd start de procedure voor de benoeming van een nieuwe zendermanager NPO Radio 1.

Noot voor redactie, niet voor publicatie:
Bijgaande foto is vrij van rechten te gebruiken met als bronvermelding NPO/MichelSchnater

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)