LogoPers

Zes nieuwe speelfilms over de liefde in première

De reeks van zes 'Nieuwe Nederlandse Films' begint op woensdag 14 februari, op Valentijnsdag, op NPO 3 en NPO Start. Het thema van de zes producties is dit jaar liefde. Nieuwe Nederlandse Films zijn speelfilms, speciaal gemaakt voor televisie, die inspelen op actuele thema’s. Zojuist gingen de zes films feestelijk in première in de Hilversumse bioscoop VUE.
5 februari 2018

De coproducties van onafhankelijke producenten en de publieke omroep krijgen financiële steun van CoBO, de uitvoerder van het project. 

Shula Rijxman, voorzitter van de raad van bestuur van NPO: “Ik ben er trots op dat de publieke omroep een bijdrage kan leveren aan nieuw Nederlands filmtalent. Als het grootste podium van ons land bieden we hen met liefde de kans om in alle onafhankelijkheid hun creativiteit en vakmanschap te ontwikkelen. En die kans grijpen ze ook. De oogst is mooi dit jaar.” 

Jeanine Hage, directeur CoBO: “Dat de Nieuwe Nederlandse Films een kweekvijver voor jong talent zijn, blijkt ook nu weer. Deze keer zijn opvallend veel nieuwe gezichten in mooie rollen te zien. Dat past goed in de traditie van dit project, waarin eerder bijvoorbeeld minder bekende regisseurs en schrijvers kansen hebben gekregen.” Over het onderwerp van dit jaar zegt Hage: “Het thema is liefde, maar dan met wel een twist: de Nieuwe Nederlandse Films zijn allesbehalve zoetsappig.” De zes liefdesfilms zijn vanaf 14 februari allemaal te zien via NPO Start Plus en op NPO 3.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)