LogoPers

Zomer vol detectives bij NPO

Vanaf vrijdag 12 juni zijn de spannendste Britse en Scandinavische detectives te zien tijdens een ‘Zomer vol detectives’ (KRO-NCRV) bij NPO. Nederland kan tijdens de vakantiemaanden genieten van nieuwe en bekende detectives op NPO 1, 2, 3 en on demand via NPO Start en NPO Plus.
5 juni 2020

Nieuw zijn de Britse series The Bay, A Confession en White House Farm Murders. Naast nieuwe titels staan ook de succesvolle bekende detectiveseries op het programma, zoals nieuwe seizoenen van Shetland en Vera. Voorafgaand aan de ‘Zomer vol detectives’ vinden er twee detectivenachten plaats: op vrijdag 12 en zaterdag 13 juni. Op vrijdag worden de eerste drie afleveringen van Silent Witness serie 21 uitgezonden en op zaterdag aflevering 4 en 5. De nieuwe detectiveseries zijn ook on demand te zien. Op NPO Plus onder meer White House Farm Murders, Rebecka Martinsson serie 2 en het nieuwste seizoen Silent Witness serie 22.

Vera (serie 9) – 4 afleveringen
Als een jonge forensisch psychologe vermoord wordt aangetroffen op een afvalstort, is het aan inspecteur Vera om de dader te vinden. Het slachtoffer lijkt geen vijanden gehad te hebben, dus het is een raadsel wie haar zo bruut om het leven heeft gebracht. Uiteindelijk komt Vera op het spoor van een oude moordzaak die nog altijd een schaduw werpt over deze hechte gemeenschap.

Detectives: Vera, vanaf woensdag 10 juni om 20.35 uur op NPO 1.

Shetland (serie 4) – 6 afleveringen
Als Thomas Malone na 23 jaar gevangenschap in hoger beroep wordt vrijgesproken voor de moord op Lizzie Kilmuir, moet inspecteur Jimmy Perez de zaak opnieuw onderzoeken. Hij steekt zijn licht op bij de gepensioneerde rechercheur Drew McColl, die destijds het onderzoek leidde. Ondertussen zijn veel van de dorpsbewoners niet overtuigd van Malones onschuld. Dan verdwijnt de dochter van McColl en lijkt de moordenaar opnieuw te hebben toegeslagen.

Detectives: Shetland, vanaf maandag 15 juni om 22.15 uur op NPO 2.

White House Farm Murders – 6 afleveringen
Essex, 1985. Op de vroege morgen van 7 augustus wordt de politie gebeld door de plaatselijke boer Jeremy Bamber. Zijn zus, die met haar twee zoontjes bij haar ouders op de boerderij logeerde, zou door het lint zijn gegaan en een wapen hebben getrokken. Als de politie aankomt op de plaats delict, stuiten ze op een gruwelijk tafereel.

Detectives: White House Farm Murders, vanaf maandag 22 juni om 22.15 uur op NPO 2.

The Bay – 6 afleveringen
Brigadier Lisa Armstrong is verbindingsofficier bij de politie van Morecambe Bay. Wanneer tweelingbroer en -zus Holly en Dylan Meredith spoorloos verdwijnen, moet Lisa samen met een onervaren collega de zaak onderzoeken. Als alleenstaande moeder heeft ze het al niet makkelijk, en een onthutsende ontdekking maakt haar leven alleen maar ingewikkelder.

Detectives: The Bay, vanaf maandag 29 juni om 22.15 uur op NPO 2.

A Confession – 6 afleveringen
De familie van Sian O'Callaghan maakt zich ongerust als zij na een avondje stappen niet meer thuiskomt. De politie, onder leiding van inspecteur Steve Fulcher, begint een grootscheepse zoektocht om haar terug te vinden. Daarbij wordt ook haar vriend Kevin aan de tand gevoeld. Ondertussen hoopt Karen, die bij Sians moeder Elaine in de straat woont, nog altijd dat haar dochter die al 10 jaar spoorloos is op een dag weer op de stoep staat.

Detectives: A Confession, vanaf maandag 6 juli om 22.05 uur op NPO 2.

Endeavour More (serie 7) - 3 afleveringen
Tijdens de jaarwisseling wordt een barmeisje vermoord op het jaagpad. Het onderzoek leidt de rechercheurs naar een laboratorium waar proeven met buitenzintuiglijke waarnemingen worden gedaan. Ondertussen is Morse op vakantie in Venetië, waar hij een avontuur beleeft dat nog een merkwaardig staartje blijkt te hebben. Dan valt er opnieuw een dode te betreuren, en staat de politie voor de vraag of beide zaken met elkaar te maken hebben.

Detectives: Endeavour Morse, vanaf woensdag 8 juli om 20.35 uur op NPO 1.

Detective Van der Valk – 3 afleveringen
De nieuwe serie Detective Van der Valk is geïnspireerd op een Britse dramaserie uit de jaren 1970, losjes gebaseerd op de romans van Nicolas Freeling. De serie was vijf seizoenen te zien, de laatste afleveringen verschenen in 1992. De nieuwe serie concentreert zich opnieuw op de onderzoeken van de Nederlandse detective Piet van der Valk in en rond de stad Amsterdam.

Commissaris Van der Valk lost in elke aflevering een nieuw misdrijf op, daarbij bijgestaan door zijn trouwe medewerkers: inspecteur Lucienne Hassell, internetexpert Job Cloovers en sergeant Brad de Vries. Ook hun privéleven komt aan bod, en blijkt soms nauwer verweven met hun werk dan ze zelf hadden kunnen vermoeden.

Detectives: Detective Van der Valk, zaterdag 18 juli om 23.50 uur op NPO 1 (hh); aflevering 2 start woensdag 29 juli om 20.35 uur op NPO 1.

Rebecka Martinsson serie 2 – 4 afleveringen
Zweeds Lapland, waar Rebecka nog steeds wordt achtervolgd door haar verleden. Onopgeloste vragen over haar ellendige jeugd spoken door haar hoofd. Wat is er nou echt gebeurd toen ze als kind besloot haar vader te verlaten en bij haar oma in te trekken? Intussen gaat ze als officier van justitie regelmatig nogal onorthodox te werk. Maar haar vasthoudende aanpak is wel zeer effectief. In seizoen twee krijgt Rebecka vier zaken voor de kiezen, die zowel beroepsmatig als persoonlijk veel van haar vragen. Zo krijgt ze te maken met conflicten in de Sami-gemeenschap en drugs bij de tieners in Kiruna.

Detectives: Rebecka Martinsson, vanaf zaterdag 27 juni om 20.35 uur op NPO 3.

Detectivenachten: Silent Witness serie 21
Voorafgaand aan een ‘Zomer vol detectives’ vinden er dit keer twee detectivenachten plaats, op vrijdag 12 en zaterdag 13 juni. Op vrijdag worden de eerste drie afleveringen en op zaterdag aflevering 4 en 5 uitgezonden.

Detectivenachten, vrijdag 12 en zaterdag 13 juni om 22.20 uur op NPO 2.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)