Podcast

Duik in de gabbercultuur

Kaalgeschoren koppen, Beethoven, Nike Air Maxes, Nietzsche, XTC en hardcore muziek passeren fijnloos naast elkaar in de nieuwe film ‘Hardcore Never Dies van regisseur Jim Taihuttu (De Oost, Wolf, Rabat), met in de hoofdrollen Joes Brauers , Jim Deddes en Rosa Stil.

NPO Cultuur Bo

Bo Fasseur

Geplaatst op donderdag 16 november 2023, 13:37

De zeventienjarige Michael droomt van een toekomst als pianist, maar zijn ouders willen daar niets van weten. Als hij zich aanmeldt voor het conservatorium, mag hij met de hakken over de sloot naar de tweede ronde. In zijn zoektocht naar inspiratie duikt zijn broer Danny onverwacht op en introduceert hem in de Rotterdamse gabber-scene. Michael wordt in een wereld ingezogen van snoeiharde beats, broederschap en drugs. Maar wanneer de pillenhandel van Danny internationale proporties aanneemt, moeten de broers vechten voor hun leven.

Een ode aan de gabbercultuur in de jaren negentig waarbij je je best moet doen om op je stoel te blijven zitten en niet keihard mee te hakken.

In augustus was hoofdrolspeler Joes Brauers te gast bij Jongstof (NTR) en sprak met presentator Stijn de Vries onder andere over de film ‘Hardcore Never Dies’.

Luister het gesprek terug:

In Jongstof spreken presentatoren Tirsa With, Stijn de Vries en Max Terpstra een half uur met aanstormend talent uit de wereld van de kunst, cultuur en media.

NPO Cultuur Bo

Bo Fasseur

Gewapend met haar Cinevillepas is redacteur Bo van NPO Cultuur minimaal twee keer per week in een filmhuis te vinden. In haar weekenden staat er altijd wel een voorstelling of concert op de planning. “Het live aspect voelt magisch. Daar op dat moment gebeurt het en jij ‘mag’ daarbij zijn!” Of ze danst het liefst tot in de vroege uren in de club op elektronische muziek. Kunst speelt zich voor Bo dus veelal in het donker af en zo duikt ze voor even een andere wereld in.

Vond je dit leuk?

Check dan ook eens de volgende tips

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de NPO Cultuur nieuwsbrief en ontvang iedere vrijdag mooie, inspirerende en interessante tips. Van kunst tot film en van muziek tot theater, zo hoef je niets meer te missen!

Please don't insert text in the box below!

Volg NPO Cultuur