Luister

'Ik zou mezelf soms wel omschrijven als patser'

NPO Cultuur Juul

Juul Bal

Geplaatst op donderdag 14 december 2023, 14:53

Een beeld van een ontevreden, naakte Orang-oetan met een verjaardagshoed en een bos vol bloemen van wel 5 meter hoog of twee bronzen schildpadden die de liefde bedrijven in standje doggy-style. De kunst van Joseph Klibansky is groots, glimmend en extreem opvallend. Je moet er van houden. En dat doet onze Tom. Hij is laatst naar een open-art gallery van de kunstenaar geweest en heeft er maar een woord voor: geweldig. Komt ook omdat Tom bekent stiekem best een beetje een patser te zijn. Akua en Devina kijken iets anders naar deze kunstwerken.

‘Tussen Kunst & Katers’

Cultuurtips voor alle liefhebbers én haters

Wil je vanaf nu helemaal niks meer missen op het gebied van Kunst en Cultuur? Luister naar Tussen Kunst en Katers; cultuurtips voor alle liefhebbers én haters. In deze podcast is een chaotische, gezellige groep creatievelingen jouw persoonlijke gids door het culturele landschap! Zij praten jou wekelijks bij. Wat moet je gezien, gedaan, beluisterd of beleefd hebben? Welke uitjes zijn top en welke een dikke, vette flop? Waar moet je heen en wat kun je overslaan? Was het kunst? Of hebben ze een kater?

Onze cultuurvrienden zijn: Rachel, Guilliano, Devina, Ford, Tom, Akua en Sien.

Een divers, kleurrijk gezelschap die allemaal andere dingen mooi, ontroerend of stom vinden. Doordat de smaken verschillen, zijn de gesprekken verrassend, grappig, intiem maar ook leerzaam.

NPO Cultuur Juul

Juul Bal

Ik ben Juul en een echte bingwatcher van documentaires in alle vormen.

Vond je dit leuk?

Check dan ook eens de volgende tips

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de NPO Cultuur nieuwsbrief en ontvang iedere vrijdag mooie, inspirerende en interessante tips. Van kunst tot film en van muziek tot theater, zo hoef je niets meer te missen!

Volg NPO Cultuur