Lees

Wat als het leven besluit een andere wending te nemen?

In dit aangrijpende toneelstuk schieten woorden soms te kort. En dan speelt Club Classique muziek van Schubert tot Brahms, Piazzolla en Glass. De perfecte combinatie.

Rachel Pouwer

Rachel Pouwer

Geplaatst op zaterdag 13 april 2024, 00:00

Je bent jong en haalt alles uit het leven. Heen en weer stuiterend van de ene grote gebeurtenis naar de andere. Alles dat je meemaakt is groots, groter dan het leven zelf. Totdat het leven besluit een andere wending te nemen. 

Acteurs Adam Kissequel en George Elias Tobal zijn in het echte leven al sinds hun schooltijd bevriend. Zo’n hechte vriendschap, waarbij je elkaar nooit uit het oog verliest. In LEVEN staan George en Adam als zichzelf op het toneel en worden we meegezogen in het verhaal over hoe zij bevriend raakten met Roos: een meisje dat ze onverwacht tijdens een treinreis ontmoeten en bevriend mee raakte.

Drie jongelingen die vol overgave in het leven staan. Ze ervaren de kracht van vriendschap en liefde. Maar wanneer Roos ziek wordt en hun reis een onverwachte wending neemt moeten ze zich opnieuw verhouden tot elkaar, het leven en het verlies dat het met zich meedraagt.

Waar woorden tekortschieten klinkt muziek. De topmusici van Club Classique (onder leiding van Myrthe Helder en Leonard Besseling) spelen strijkkwartetmuziek van o.a. Schubert tot Brahms, Piazzolla en Glass. Ze creëren een unieke mix van muziek, emotie en verrassende verhalen en spelen op zeer uiteenlopende plekken in het culturele veld. Op een heel natuurlijke en vanzelfsprekende manier komen toneel en tekst samen met muziek. Regisseur Abdel Daoudi heeft het perfect samengebracht. 

Schermafbeelding 2024 04 10 om 15 31 53

LEVEN van George en Eran producties is nog tot en met 16 juni te zien in theaters door heel het land.

Rachel Pouwer

Rachel Pouwer

Muziekfreak. Cultuurnerd. Kunstmaniak. Van het rode pluche tot een modderig festival: Rachel snuift kunst en cultuur alsof haar leven er vanaf hangt.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de NPO Cultuur nieuwsbrief en ontvang iedere vrijdag mooie, inspirerende en interessante tips. Van kunst tot film en van muziek tot theater, zo hoef je niets meer te missen!

Volg NPO Cultuur