Read

No Plexus zoekt naar onbestaande geluiden

No Plexus is een elektronisch duo bestaande uit Bec Plexus en No Compliments. Ze maken genre-queer muziek en performances. Ze laten zich niet inperken door genres en experimenteren om geluiden te vinden die nog niet bestaan.

NPO Cultuur Bart

Bart Leguijt

Geplaatst op dinsdag 2 april 2024, 12:00

Voor No Plexus is live optreden veel meer dan alleen wat nummers van hun album spelen. Ze maken een totaalervaring van hun optreden door er video, holographics en een heleboel rook en stroboscopen aan toe te voegen. Dankzij deze overprikkeling kun je simpelweg niet om No Plexus heen.

Ik zag No Plexus op Birds Of Paradise Festival waar indie pop, elektronische en klassieke muziek elkaar treffen. Dit was hun laatste show van de Honeymoon tour want het duo gaat binnenkort met elkaar trouwen. Hoe het is om romantisch, creatief en professioneel samen te zijn? Brechtje: “Het is superleuk om samen te werken met je partner, maar soms ook heel erg moeilijk. We vechten best wel veel, maar om na een goeie show samen in bed te duiken en te knuffelen is echt het ultieme toppunt”.

Binnenkort komt No Plexus met een nieuwe show en een nieuwe sound: van intens en dramatisch naar feel-good. Hun nieuwe project debuteert op zaterdag 6 april tijdens Rewire Festival in Den Haag.

NPO Cultuur Bart

Bart Leguijt

Reist per trein binnen- en buurland af, op zoek naar de mooiste tentoonstellingen met stoelen, impressionisme of fotografie. Staat net zo graag in de club of op een festival.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de NPO Cultuur nieuwsbrief en ontvang iedere vrijdag mooie, inspirerende en interessante tips. Van kunst tot film en van muziek tot theater, zo hoef je niets meer te missen!

Volg NPO Cultuur