Ga

Cheers to the queers!

De queer community is niet de gast, maar de host van het Queer Arts Festival op vrijdag 7 tot en met zondag 9 juni 2024 in de Verkadefabriek in Den Bosch.

Rachel Pouwer

Rachel Pouwer

Geplaatst op zondag 9 juni 2024, 00:00

De Verkadefabriek in Den Bosch gaat door waar ze vorig jaar gebleven was: een weekend voor queer makers en hun verhalen, zomerse festivalvibes, een verrassend flaneerprogramma én met een heerlijk feest! Tijdens het festival is de queer community niet de gast, maar de host.

Met ‘The State of the Queers’, dit jaar geschreven én voorgedragen door Nanoah Struik. Nanoah is activist, schrijver, spreker en podcastmaker. Hen praat graag en veel over gendervrijheid, identiteit en zelfbeschikking in o.a. de podcast De Genderkwiebus en als ervaringsdeskundige op het gebied van non-binariteit in diens boek X - Alles & Niets. Nanoah schroomt geen enkel onderwerp en maakt dingen bespreekbaar die nog niet altijd vanzelfsprekend zijn.

Opening queer arts festival s1920x1080

Foto: Karin Jonkers

Wat kun je daarnaast verwachten? House of Circus is van de partij en zet de boel op stelten met een performance waar hedendaags circus en drag samenkomen. Met veel humor en creativiteit speelt House of Circus met de ontwikkeling en fluïditeit van het genderconcept. Door nieuwe personages te creëren wordt drag voor iedereen toegankelijk.

Daarnaast komt Bossche singer-songwriterJIP spelen! JIP won het COC Songfestival en heeft een eigen repertoire met rake teksten over jezelf en trans zijn in een binaire wereld. En uiteraard gooit de Verkadefabriek daarna de bar open om te proosten, te ontmoeten, te vieren dat we los zijn en natuurlijk om het blokkenschema te inspecteren. Cheers to the queers!

900

Foto: Karin Jonkers


De tweede editie van het Queer Arts Festival bezoek je op vrijdag 7 tot en met zondag 9 juni 2024 in de Verkadefabriek in Den Bosch. Je kunt losse kaarten kopen voor de verschillende dagen. 

Rachel Pouwer

Rachel Pouwer

Muziekfreak. Cultuurnerd. Kunstmaniak. Van het rode pluche tot een modderig festival: Rachel snuift kunst en cultuur alsof haar leven er vanaf hangt.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de NPO Cultuur nieuwsbrief en ontvang iedere vrijdag mooie, inspirerende en interessante tips. Van kunst tot film en van muziek tot theater, zo hoef je niets meer te missen!

Volg NPO Cultuur