Kijk

‘Maar op een dag’

Een liefdevolle dialoog tussen twee versies van één mens.

Rachel Pouwer

Rachel Pouwer

Geplaatst op donderdag 8 februari 2024, 00:00

Gershwin Bonevacia (1992) is dichter, schrijver en performer. Van 2019 tot 2022 was hij Stadsdichter van Amsterdam. In zijn eerste solo theatervoorstelling Terug naar Prinsenplein gaat Gershwin op zoek naar zijn tienjarige zelf, ‘Gush’. 

Wie was Gush, hoe heeft Gush bijgedragen aan Gershwin en waar komt de gevoelsmatige ontstane afstand vandaan? Tijdens deze zoektocht stuit de volwassen Gershwin op allerlei trauma's, scheve verhoudingen en taboes.

Credits: Gershwin Bonevacia (tekst en spel), Timothy de Gilde (regie), Gershwin Bonevacia, Elisha Amonoo-Neizer, Nana Adjoa, Vernon Chatlein (muziek), Atelier Clement (scenografie) en Jasper Nijholt (lichtontwerp). De voorstelling is een productie van Productiehuis Mozaïek.

Video 5
Rachel Pouwer

Rachel Pouwer

Muziekfreak. Cultuurnerd. Kunstmaniak. Van het rode pluche tot een modderig festival: Rachel snuift kunst en cultuur alsof haar leven er vanaf hangt.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de NPO Cultuur nieuwsbrief en ontvang iedere vrijdag mooie, inspirerende en interessante tips. Van kunst tot film en van muziek tot theater, zo hoef je niets meer te missen!

Volg NPO Cultuur