Lees

Een ode aan het leven

Het Rotterdamse dansgezelschap Conny Janssen Danst zet met de voorstelling ZIEL het verlangen om voluit te leven centraal.

Rachel Pouwer

Rachel Pouwer

Geplaatst op zondag 7 april 2024, 00:00

In ZIEL gaat een avontuurlijke groep dansers op zoek naar vrijheid, lichtheid en onverwachte ontmoetingen. Daarbij is het verlangen om voluit te leven leidend. Maar lukt dat ook als het leven zich niet naar onze voornemens en wensen plooit? Wat houdt ons tegen het leven te omarmen en de restricties die we onszelf en elkaar opleggen te doorbreken?

In het nieuwste werk van Conny Janssen sta je midden in het leven, met alle onzekerheden en tegenstellingen die daar bij horen. Kun je het leven accepteren zonder verlamd te raken door de uitdagingen die voor ons liggen. Ben je bereid risico’s te nemen?

Connyjanssendanst framed 36 marikoshimoda andreas terlaak 1200x630

ZIEL is een ode aan het leven, met al zijn ups en downs, zijn verrassingen en teleurstellingen. Van verstilde momenten tot uitbundige vieringen, van pijnlijke confrontaties tot hoopvolle verwachtingen. ZIELgeeft uiting aan de drang vrij en onbezonnen te zijn, de luiken open te gooien en in het diepe te duiken, zonder angst of schroom.

ZIEL van Conny Janssen Danst zie je nog tot en met 7 april door het hele land. 

Conny Janssen Danst ZIEL Martijn Kappers 18 scaled e1704884955929
Rachel Pouwer

Rachel Pouwer

Muziekfreak. Cultuurnerd. Kunstmaniak. Van het rode pluche tot een modderig festival: Rachel snuift kunst en cultuur alsof haar leven er vanaf hangt.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de NPO Cultuur nieuwsbrief en ontvang iedere vrijdag mooie, inspirerende en interessante tips. Van kunst tot film en van muziek tot theater, zo hoef je niets meer te missen!

Volg NPO Cultuur