Video

It takes a village to lose a child

“Een welkom en een afscheid,” zo omschrijft moeder en maker Rowan Blijd de kraamweek van haar stilgeboren kind. Een vermeden onderwerp. Ook ik weet maar weinig over mijn neef die de geboorte van hem en zijn tweelingzus niet overleefde. 6 maanden later werd ik geboren en jarenlang was hij een schim die er was, maar ook niet. Wellicht is het kijken van de docu Stil Leven (KRO-NCRV) voor mij een surrogaat ervaring, meelevend met een Surinaams gezin in de naweëen van verlies.

Tirsa

Tirsa With

Geplaatst op zaterdag 29 juli 2023, 00:00

In de liefde die als lichtbundels straalt uit zijn moeder, oma, opa en tantes zien we de contouren van een kind verschijnen, Amari. Een jongen, net als Jarino, die ik nu nét wat beter kan zien.

Tirsa

Tirsa With

Tirsa With (1997) is bekend als enthousiaste presentator van Het Klokhuis (NTR) en Jongstof (NTR). Daarnaast is ze (stem)acteur, programmamaker en schrijver.

Vond je dit leuk?

Check dan ook eens de volgende tips

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de NPO Cultuur nieuwsbrief en ontvang iedere vrijdag mooie, inspirerende en interessante tips. Van kunst tot film en van muziek tot theater, zo hoef je niets meer te missen!

Please don't insert text in the box below!

Volg NPO Cultuur