Docu

Musicals met de tijd mee

Musicalsterren zijn de topatleten van de podiumkunsten, zo stelt Het Uur van de Wolf: Lokaal 205 (NTR).

NPO Cultuur Bart

Bart Leguijt

Geplaatst op vrijdag 10 november 2023, 00:00

Want musicalsterren moeten perfect kunnen zingen, dansen en acteren tegelijk. Daarvoor krijgen zij les van bevlogen docent Marc Krone. In deze documentaire gaan de deuren van het leslokaal op een kier en spiek je mee hoe de leerlingen een kwetsbaar en persoonlijk proces doormaken om een leven in de schijnwerpers werkelijkheid te laten worden.

De film eindigt met een stuk zelfreflectie op de lesvorm van Marc. Acteren en zingen is een lichamelijk iets wat je niet uit een boek kunt leren. Hoe dichtbij mag hij bij zijn leerlingen komen? Heeft hij het zelf wel door als hij een grens over gaat, en krijgen de studenten de ruimte om hem te stoppen wanneer dat gebeurt?

NPO Cultuur Bart

Bart Leguijt

Reist per trein binnen- en buurland af, op zoek naar de mooiste tentoonstellingen met stoelen, impressionisme of fotografie. Staat net zo graag in de club of op een festival.

Vond je dit leuk?

Check dan ook eens de volgende tips

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de NPO Cultuur nieuwsbrief en ontvang iedere vrijdag mooie, inspirerende en interessante tips. Van kunst tot film en van muziek tot theater, zo hoef je niets meer te missen!

Volg NPO Cultuur