Video

Ontmoet een van de meest controversiële (en vette) kunstenaars van de wereld.

Sef: “Van Koons zag in 1993 ik de tentoonstelling Made In Heaven samen met mijn vader. Ik was 9 jaar (veel te jong) en ik denk dat het mijn liefde voor popcultuur in kunst heeft aangewakkerd. Nog steeds is hij een van mijn favorieten.”

Yousef 2023 Eva Roefs0200083

Sef

Geplaatst op vrijdag 23 februari 2024, 10:00
Yousef 2023 Eva Roefs0200083

Sef

Ik ben een omnivoor, geef mij iets interessants en ik vreet het op. Als je veel maakt is het belangrijk om jezelf ook te voeden met alles wat je te pakken kan krijgen. Ik geloof dat je, om goeie dingen te kunnen maken, vooral heel veel en heel goed moet opletten. Als je kijkt en luistert heb je altijd referenties om uit te putten voor als je op zoek bent naar inspiratie. Voor sommige mensen helpt het om in stilte op een berg te gaan zitten, maar geef mij maar informatie. Beeldende kunst, muziek, film, theater, wetenschap. I don’t care. Als het maar interessant is. En los van de praktische toepassing in mijn werk vind ik het ook gewoon heel leuk om te begrijpen hoe de wereld werkt, hoe cultuur zich beweegt en wat mensen drijft. Ik ben niet zo’n fan van puur entertainment. Ik wil dat wat ik kijk, me op de een of andere manier voedt. Ik heb honger, en op NPO Start is genoeg te eten.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de NPO Cultuur nieuwsbrief en ontvang iedere vrijdag mooie, inspirerende en interessante tips. Van kunst tot film en van muziek tot theater, zo hoef je niets meer te missen!

Volg NPO Cultuur