Docu

Stippenkunst van Yayoi Kusama terug in Schiedam

Enorme pompoenen, oneindige polkadots en Infinity Mirror Rooms: je hebt echt onder een steen geleefd als je de kunst van Yayoi Kusama niet kent.

NPO Cultuur Bart

Bart Leguijt

Geplaatst op donderdag 16 november 2023, 00:00

Met haar – ogenschijnlijk – vrolijke werken verovert de Japanse kunstenaar vanaf de jaren 60 de wereld. Maar makkelijk was dat niet.

In een overzichtstentoonstelling in het Stedelijk Museum Schiedeam is nu haar vroege werk te zien. Werk dat zij in haar beginjaren in Nederland maakt en dat de basis vormt voor haar minimalistische stijl en provocerende performances. Van ongepubliceerde foto's en onbekende kunstwerken tot modeshows en filmopnames. Benieuwd? Kijk de aflevering Nu te zien! (AVROTROS). Of ga zelf langs!

NPO Cultuur Bart

Bart Leguijt

Als redacteur voor NPO Cultuur is de Museumkaart Bart zijn dierbaarste bezit. Hij treint binnen- en buurland af op zoek naar de mooiste tentoonstellingen met fotografie, stoelen en moderne kunst. Wanneer de nacht valt trekt hij naar concertzaal of club, liefst daar waar experimentele elektronische muziek te horen is. Zijn favoriete kunstwerk? “Moeilijk, maar sowieso in Den Haag. De spin van Louise Bourgeois in het Kunstmuseum bezoek ik graag, of het Hemels Gewelf van James Turrell in de duinen. Verder is Rewire voor mij een onmisbaar festival.”

Vond je dit leuk?

Check dan ook eens de volgende tips

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de NPO Cultuur nieuwsbrief en ontvang iedere vrijdag mooie, inspirerende en interessante tips. Van kunst tot film en van muziek tot theater, zo hoef je niets meer te missen!

Please don't insert text in the box below!

Volg NPO Cultuur