Video

Wil jij de waarheid?

Vechten, vluchten en bevriezen zijn drie automatische reacties van je lichaam op bedreigende of stressvolle situaties. In de docu De waarheid over mijn vader (BNNVARA) waarin journalist Clarice Gargard op zoek gaat naar de mogelijke connectie van haar vader aan een gewelddadig rebelleider, lijkt zij te verzakken in dat laatste. Lange stiltes, trage reacties, ontweken antwoorden en ontbrekende vragen.

Tirsa

Tirsa With

Geplaatst op zondag 30 juli 2023, 00:00

Bevriezen is ook mijn weapon of choice, maar het zien van Clarice in deze staat riep toch verwarring, verzet en frustratie op. “Wil je de waarheid wel weten?” vroeg haar regisseur dan ook. Clarice had daarop geen antwoord. Maar ik wel. Ik wil de waarheid, de climax, de verlossing van deze spanningsboog. Als kijker althans. Maar als dochter? Als kind dat opkijkt tegen haar papa? Daar heb ik, net als Clarice, geen antwoord op.

Tirsa

Tirsa With

Tirsa With (1997) is bekend als enthousiaste presentator van Het Klokhuis (NTR) en Jongstof (NTR). Daarnaast is ze (stem)acteur, programmamaker en schrijver.

Vond je dit leuk?

Check dan ook eens de volgende tips

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de NPO Cultuur nieuwsbrief en ontvang iedere vrijdag mooie, inspirerende en interessante tips. Van kunst tot film en van muziek tot theater, zo hoef je niets meer te missen!

Please don't insert text in the box below!

Volg NPO Cultuur