Programma's de de Europese verkiezingen helpen te begrijpen.

 • NOS Europa Kiest: het Debat - Kijk op NPO Start

  De Europese lijsttrekkers van de negen grootste partijen in debat. Per keer gaan steeds drie lijsttrekkers in discussie over thema’s als oorlog in Europa, migratie en landbouw. EU-correspondent Kysia Hekster schetst de achtergronden en tussen de debatten door komen ook kiezers aan het woord.

  NOS
  Uitzending
 • Europese verkiezingsdebatten in Op1 - Lees meer

  Van vrijdag 31 mei tot en met woensdag 5 juni, zullen in speciale uitzendingen van Op1 de landelijke lijsttrekkers met elkaar debatteren over Europese thema’s.

  Wnl
  Eo
  Max
  Programma
 • Hoe AI (nu al) de verkiezingen beïnvloedt - Kijk op NPO Start

  In 2024 gaan wereldwijd miljarden mensen naar de stembus. Het is ook het jaar waarin kunstmatige intelligentie (AI) doordendert. Volgens experts een spannende combinatie, want hoewel AI-tools al ingezet worden bij verkiezingscampagnes, zijn er nog geen regels voor. Deze serie is onderdeel van Nieuwsuur Ophef.

  NOS
  Ntr
  Video
  22 min
 • Kiespijn: de Europese Verkiezingen - Kijk op NPO Start

  Verkiezingen saai? Zeer zeker niet met Diederik Ebbinge. In Kiespijn loods hij de (zwevende) kiezer de aankomende weken voor de Europese Verkiezingen langs de afgronden van het politieke landschap. Met team captains Rutger Castricum en Hanneke Groenteman aan zijn zijde.

  Ntr
  Programma
  45 min
 • Hoe maatschappelijke verschillen invloed hebben op ons stemgedrag - Kijk op NPO Start

  In aanloop naar de verkiezingen voor het Europees Parlement wandelt electoraal geograaf Josse de Voogd in de Aangehaakt door vier Europese steden om antwoord te geven op de vraag wat leefomgeving vertelt over het stemgedrag van de Europeaan. Hij begint in Maastricht, waar hij de patat-frietgrens onder de loep neemt. Lees meer over deze serie op wnl.tv.

  Wnl
  Programma
  15 min
 • De Europese Verkiezingen uitgelegd in 1 minuut - Kijk video

  'Europa kan niks veranderen, maar wij kunnen wel iets aan Europa veranderen.' Deze week viel de stempas in de bus! In Even tot hier leggen Niels en Jeroen de Europese verkiezingen even voor je uit. In 1 minuut.

  Bnnvara
  Video
  1 minuut