LogoInnovatie

DoofPod

DoofPod: een podcastplayer voor doven en slechthorenden 
Terwijl je onderweg bent kan je ook ergens anders zijn: middenin een spannende zoektocht of een interessant gesprek, allemaal dankzij de podcast. Maar voor mensen met een auditieve beperking zijn podcasts vrijwel onbereikbaar. Met DoofPod maakt VPRO Medialab podcasts toegankelijk voor doven en slechthorenden, en gaat hierbij verder dan alleen een simpele transcriptie. Ons doel is om het voor mensen met een auditieve beperking mogelijk te maken om de ervaring van een podcast te kunnen meemaken, en toegang te krijgen tot de informatie en verhalen van podcast.
Hierbij zien wij als mogelijke oplossing een visuele 'podcastplayer' waar niet alleen de transcriptie van de podcast te lezen is, maar ook de sfeer overgebracht wordt voor middel van closed captions.
De hoofdaanname die wij willen validaren is als volgt:
Een visuele podcastplayer is een prettige en passende vorm voor mensen met een auditieve beperking om podcasts te beleven en biedt hen toegevoegde waarde. 

En hierbij zijn dit onze belangrijkste vragen:
  • hoe kunnen we de 'podcast-behoeften' van mensen met een (postlinguale) auditieve beperking zo goed mogelijk vervullen?
  • Hoe kunnen we mensen met een auditieve beperking de informatie, verhalen en ervaring (sfeer) geven van podcasts?
  • Hoe kunnen we, in samenwerking met postmakers, de toegankelijke vorm van laagdrempelig mogelijk maken binnen het maakproces?
NPO Logo
Snel naar
NPO.nl
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en Security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)