LogoInnovatie

Live optredens in de studio

NPO 3FM zoekt naar nieuwe innovatieve oplossingen om live optredens in de studio (livebox) te visualiseren. Het doel is de ervaring van kijkers, luisteraar én de optredende artiesten te verrijken. NPO 3FM wil de nieuwe toon zetten voor wat betreft live registraties en de waardering bij publiek en artiesten zo verhogen.
Na een finale pitchronde door vijf partijen uit Nederland, Italië en Frankrijk is door de jury (bestaande uit vertegenwoordigers van 3FM, Tech Audio en NPO Innovatie) na een inhoudelijke discussie Inglobe Technologies tot winnaar van de 3FM Livebox challenge uitgeroepen. Zij gaan met 3FM een pilot doen waarin Inglobe's Metastudio (complete virutal TV studio) wordt ingezet voor live optredens vanuit de 3FM livebox. Met de pilot wil 3FM de metaverse naar het broadcast domein brengen.

De kwaliteit van de inzendingen voor de challenge was erg hoog. De oplossing van Inglobe kwam uiteindelijk het dichtst in de buurt van de doelstelling van de challenge: hoe op een innovatieve manier de optreden in de 3FM livebox dynamischer te maken en daarmee aantrekkelijker voor zowel publiek als artiesten.
NPO Logo
Snel naar
NPO.nl
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en Security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)