LogoInnovatie

Marconi project: interactieve en gepersonaliseerde radio

De NPO is trotse partner van het Marconi project. Het Marconi project is een Europees Horizon 2020 project met als doel (online) innovatie van radio met interactieve en gepersonaliseerde radio concepten. Het project bestaat uit een consortium van organisaties zoals omroepen (NPO en VRT), commerciële bedrijven (Pluxbox, IN2 en Faktion) en Academische partners (Universiteit van Wenen en Hasselt en Joanneum Research).
De NPO participeert in dit project als pilot partner en heeft de volgende pilots gedaan:
  • Een chatbot voor NPO Radio 5 waarbij geautomatiseerd vragen beantwoord werden door koppelingen met radiomanager (draaiboek van radio met alle playlists, programma-informatie, etc).
  • Een chatbot voor Serious Request met FAQ en triggers om acties aan te maken en te doneren.
  • Een audio-to-go pilot van NPO Radio 1 waarbij mensen gepersonaliseerde streams kunnen aanmaken en dagelijks updates kunnen beluisteren.
  • Met Messenger 2.0 kunnen berichten van de studio app eenvoudig gesorteerd en gefilterd worden voor redacties en DJ’s en worden ze automatisch beantwoord vanuit verschillende persona’s en programma’s. Ook is het mogelijk bulk berichten te versturen en gebruik te maken van autoreplies.
Meer weten? Check de website https://www.projectmarconi.eu/.
NPO Logo
Snel naar
NPO.nl
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en Security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)