LogoInnovatie

Metaverse kerk

BEAM kerkdienst in de metaverse
EO BEAM, jongerenmerk van de EO, organiseerde op 30 maart 2023 een event in de metaverse voor hun fans. Het event draaide om de aankondiging van twee artiesten uit het Verenigd Koninkrijk die zullen optreden tijdens de EO Jongerendag. Ruim 40 deelnemers waren aanwezig in de virtuele wereld na een oproep op Instagram.

Het eventĀ 
Nadat de gasten gewend waren en hun weg naar het grote scherm hadden gevonden trapte presentator Joram Kaat het event af met een korte introductie. Na een technische fout - dat krijg je bij een eerste keer - werd er afgeteld en kwamen de artiesten in beeld met hun aankondiging. De muziek ging los en de aanwezige avatars sprongen in het rond op de muziek. Bijzonder was dat de artiesten zelf ook in de metaverse aanwezig waren en kort reageerde op de aankondiging.

Het proces
Voor deze bijeenkomst werd gebruikgemaakt van de software van Spatial.io. Deze keuze werd gemaakt vanwege het gebruiksgemak, aangezien registratie niet nodig is om als gast deel te nemen. De software biedt een visueel aantrekkelijke omgeving en uitgebreide functionaliteiten met een betaald abonnement. Echter, de spatial audio presteerde ondermaats en sommige deelnemers ondervonden problemen met hun computers door de zware systeemeisen.
NPO Logo
Snel naar
NPO.nl
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en Security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)