LogoInnovatie

MoJo De Villamoord

KRO-NCRV ontwikkelt een documentaireserie speciaal voor op je mobieltje. De serie gaat over ‘De Villamoord’, een zaak waarbij in een Arnhemse villa een vrouw is vermoord, waarvoor negen mannen de bak in draaiden. Mogelijk is dit de grootse rechterlijke dwaling in ons land.

Na de succesvolle tv-documentaireserie, die begin 2020 werd uitgezonden, kun je in deze Mojo-docu volgen hoe regisseur Joost van Wijk en een aantal hoofdrolspelers op dit moment verder gaan met deze zaak. Er is een gsm-serie met een storystelling die speciaal voor de gsm is ontwikkeld; met bijzondere, persoonlijke en unieke videobeelden in combinatie met een 'app-achtig' tekstverhaal. Volg zo deze intrigerende zoektocht: zaten deze negen mannen inderdaad jarenlang onterecht in de cel voor een moord die ze niet pleegden? Hoe kan dat in ons rechtssysteem? En loopt de echte dader dus nog steeds vrij rond?

Na het experiment bleek dat 69% van de deelnemers de vermeende dader wil blijven volgen om te zien hoe hij zijn onschuld probeert te bewijzen. Hiervoor zijn WhatsApp-berichten waarbij tekst, audio en video gecombineerd worden het meest populair, samen met berichten met een link. De tone-of-voice mag persoonlijk en spannend zijn, maar moet geloofwaardig blijven en niet te kinderachtig worden. Daarnaast bleek dat het verstandig is om berichten in de avond te sturen. Wat de respondenten ook leuk zouden vinden, is om zelf open vragen te stellen, zodat het verhaal interactiever wordt. Ook het MoJo-gedeelte is een groot succes. De vraag die deze validatie wel oproept is of we alleen een WhatsApp-docu moeten maken met een begin en een eind die gelijkloopt met de tv-uitzending of dat we meer willen maken dan dat. In het begin van deze validatie blijkt namelijk dat 77% van de resondenten updates wil krijgen zoalng het project loopt. Dat betekent dat ze de hele WhatsApp-docu uitkijken en dat het potentie heeft om een blijvend platform te worden voor lopende zaken. Dat maakt het kansrijk. 

NPO Logo
Snel naar
NPO.nl
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en Security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)