LogoInnovatie

Playing For Real  

In de game Animal Crossing gaan mensen ‘de straat op’ na de moord op George Floyd dit voorjaar. In de Twitch stream Playing for Real zoeken en creëren Twitchers uitingen van engagement in computergames.

Zogenaamde ‘In-game protests’ komen steeds vaker voor nu veel strijd tegen onrecht via sociale media mondiaal wordt. De behoefte om deel uit te maken van zo’n sociale beweging, erbij kunnen zijn of ook iets kunnen doen, is groot onder jongeren. Black Lives Matter protesten waren bijvoorbeeld te beleven in Animal Crossing, World of Warcraft, Splatoon, ToonTown, Grand Theft Auto, NBA 2K20 en The Sims

In de twitchstream Playing for Real doen de EO op ‘embedded’ wijze verslag van demonstraties in computergames. We starten met een eigen stream die specifiek bestaat om deze protesten te faciliteren en te modereren.

Conclusie: 
In games wordt voornamelijk in chatgesprekken gepraat over maatschappelijke thema's, demonstraties en/of protesten. Vaak vinden de chatgesprekken echter plaats in het Engels en gebeurd alles 'live'. Een must is hierbij het hebben van volgers. Daarnaast zullen er andere kanalen nodig zijn om de livegang aan te jagen. Dit alles biedt te weinig opties om de huidige insteek van de validatie voort te zetten. De EO heeft echter wel voldoende aanknopingspunten ontdekt wat betreft ruimte voor publieke waarden op Twitch. Het is bijvoorbeeld mogelijk om publieke waarden te bespreken via Twitch of om educatieve games te spelen. Belangrijk is om van te voren duidelijk te hebben wat je wil bereiken met een Twitich-kanaal en daar op in te zetten. Daarnaast is het belangrijk om gebruik te maken van andere platforms, zoals YouTube om het bereik te vergroten. 

NPO Logo
Snel naar
NPO.nl
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en Security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)