LogoInnovatie

Podwalks on demand (NTR)

Podwalks inclusiever maken.

Onderzoek naar de wenselijkheid van 'Podwalks on demand' voor gebruikers met een motorische beperking.

NTR onderzoekt hoe het de toegankelijkheid van Podwalks kan verbeteren. In Nederland leven ruim 4 miljoen mensen met een beperking, die als gevolg daarvan een minder/niet-volledige podwalk ervaring hebben. In het kader van de European Accessibility Act 2025, wordt het noodzaak om de inclusiviteit van onze nieuwe producten, zoals Podwalks, te garanderen.

Waar podwalks, gesitueerd op locatie, inherent een visuele en auditieve drempel hebben (i.e.: je moet er voor kunnen zien én kunnen luisteren), worden motorische beperkingen vaak vergeten.

Er ligt dus nog een kans op het gebied van motorische toegankelijkheid rondom podwalks. Zo kunnen we deze nieuwe contentvorm voor zoveel mogelijk gebruikers toegankelijk maken.

De reeds bestaande podwalks, willen we ook in VR uitbrengen. Door de podwalk-wandeling te filmen met aanvulling van:

-                het gesproken verhaal
-                sound-design
-                ondertiteling
-                (een bewegende kaart van de wandeling)
-                variabele afspeelsnelheid

Kunnen we aan de gehele groep motorisch beperkten een podwalk ervaring aanbieden. Tevens accommoderen we met ondertiteling en aanpasbare videosnelheid ook direct aan alle auditief beperkten gebruikers.

Middels verschillende gesprekken en focusgroepen met de doelgroep in kwestie, wordt geïnventariseerd hoe een Podwalk on demand het best kan worden opgesteld.

De ‘Podwalks on demand’ kunnen vervolgens online worden aangeboden aan gebruikers.

NPO Logo
Snel naar
NPO.nl
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en Security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)