LogoInnovatie

Samen Beleven

Hoe kun je een verbindende online beleving creëren met content van de publieke omroep? Dit was de vraag waar de NTR i.s.m. Q42 zich aan het begin van de Corona-pandemie in 2020 over hebben gebogen. Uitkomst was de speciale SAMEN BELEVEN tool, waarmee je samen kunt chatten en beleven in een online 360 omgeving.
Met de tool kun je vrienden, familie, bekenden, leerlingen of fans uitnodigen en een rondleiding geven door de interactive of website (zoals het Top 2000 online café of het Binnenhof online). Je kunt je genodigden toespreken en ze volgen automatisch jouw online bewegingen. Ondertussen kun je met elkaar chatten.
Conclusie: 
Het bleek mogelijk om live-rondleidingen te geven (o.a. bij het Top2000 Online Café  en met live rondleidingen door een gids in het virtuele Binnenhof), waardoor de content meer tot leven kwam en het publiek meer betrokken werd: je kunt samen iets beleven zonder de deur uit te hoeven. In tijden van lockdown een welkome toepassing, maar zeker ook voor minder mobiele mensen, of mensen die op grote afstand van elkaar wonen, of in het onderwijs. Daarnaast kan je in besloten groepen chatten op de site zelf, waardoor je besloten teams kunt vormen bij quizen of games. In de toekomst kan de tool op twee manieren verder ontwikkeld worden. Als rondleiding-tool off als quiz-tool, indien de noodzaak hiervoor zich voordoet. 
NPO Logo
Snel naar
NPO.nl
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en Security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)