LogoInnovatie

Wadoeje?

Een interactieve webserie over pijnlijke confrontaties en lastige dilemma’s waarvan de kijker zelf de uitkomst bepaalt. Met 'Wadoeje' is onderzoek gedaan naar het kijkgedrag en de waardering van interactieve video vs lineaire video.


Een klein voorproefje van de resultaten vind je hier, het uitgebreide onderzoeksverslag is te vinden in onderstaande download. 
  • De interactieve video wordt op veel verschillende aspecten door jongeren beter ontvangen dan de lineaire versie.
  • De interactieve video wordt beter gewaardeerd en geeft een extra impuls aan de interesse en nieuwsgierigheid onder jongeren.
  • De aankondiging dat de video interactieve elementen bevat alleen, leidt tot hogere aantrekkelijkheid en toename in interesse.
  • Veel jongeren zijn nog niet bekend met interactieve video’s, of hebben er geen ervaring mee. Dit betekent dat er veel potentie is jongeren hier bekender mee te maken. Een deel geeft echter aan dit soort video’s liever passief te willen blijven kijken. Een ander deel geeft aan nog niet weten waar interactieve video’s te vinden.
  • Op basis van dit onderzoek is interactie in video’s een goed middel om meer jongeren de verhaallijn in te zuigen en hen beter bekend te maken met het onderwerp. 
Om meer inzicht te krijgen in de dilemma’s waar jongeren tussen 15-18 jaar mee worstelen en een beeld te hebben van hun kennis en mening over interactieve video’s, heeft de NTR een peiling uit laten voeren onder circa 400 jongeren in de leeftijd van 15 tot en met 18 jaar. Het betrekken van de doelgroep zelf bij het ontwikkelen van nieuwe ideeën erg belangrijk om de uiteindelijke formats voor deze doelgroep relevant en authentiek te maken.
Uitgebreid aandacht voor Wadoeje in het Broadcast Magazine van mei 2022

Meer resultaten zijn in onderstaande downloadbare documenten te vinden.

Vanaf 8 april te zien op https://npo3.nl/wadoeje en het YouTubekanaal van NPO3
NPO Logo
Snel naar
NPO.nl
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en Security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)