LogoInnovatie

Waku Waku in Roblox

Digitaal platform
Door een digitale wereld van Waku Waku te maken in Roblox wilde KRO-NCRV de doelgroep extra bij het programma betrekken en kinderen nog meer kennis over de natuur bijbrengen. Nadat zij in samenwerking met de studenten van XR Lab een demo in Roblox hebben gebouwd en getest, legden 37,5% van de ondervraagde kinderen de link met het tv-programma.

De kennis over de natuur kun je op verschillende manieren bekijken: de feitjes over dieren werden niet door alle testpersonen gelezen en onthouden, maar de kinderen hebben bijvoorbeeld wél meer geleerd over de leefomgeving van de dieren. (savanne en jungle).

Eén van de grootste learnings is dat het bouwen van een Roblox wereld 'from scrath' passend bij de stijl van een programma erg veel tijd kost. In een validatie wil KRO-NCRV zich focussen op het sneller bouwen van diverse werelden in samenwerking met een professionele partij die bijvoorbeeld werkt met bestaande 3D-modellen. Hierbij focussen zij zich ook op het ontwikkelen van een makkelijk te begrijpen gameplay die overeenkomsten heeft met populaire games op het Roblox platform. 87,5% van de kinderen beoordeelde het MVP met een 7 of hoger, met een validatie als volgende stap, gaat KRO-NCRV voor een 10.
Een vervolg van dit experiment zal verschijnen onder de naam 'Earth Challenge'. 
NPO Logo
Snel naar
NPO.nl
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en Security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)