• Sites

Best Bites Artikelen

  • Artikel

Dit jaar de winterdip voorkomen? Eet dan deze producten

Vitamine D: een van de weinige vitamines die je lichaam zélf kan aanmaken. Een belangrijke speler voor een goede werking van je spieren en immuunsysteem, zodat je bijvoorbeeld niet snel ziek wordt. Dat je het aanmaakt door zonlicht is geen geheim....

Lees meer
  • Artikel

Eten we binnenkort Hollandse pot met draadjesvlees van zwammen?!

Rookworstje hier, hacheetje daar: de Hollandse pot is doorspekt met ouderwetse stukjes vlees. Maar move over, want in het Restaurant van de toekomst maken we allemaal draadjesvlees van oesterzwammen.

Lees meer
  • Artikel

Van deze bizarre boom wordt jouw dagcrème én brood gemaakt

Wat is gigantisch, kan goed tegen droogte en wordt gebruikt voor 300 verschillende producten? Dit wondermiddel uit Senegal klinkt als toekomstmuziek voor op ons bord én gezicht.

Lees meer
  • Artikel

Waarom je blijft stinken van knoflook (en hoe je de geur voorkomt)

Ben jij ook iemand die 6 teentjes knoflook toevoegt als er maar 2 in een recept staan? Je bent niet de enige. Veel mensen zijn fan van knoflook. Maar van de geur van knoflookadem is eigenlijk bijna niemand een liefhebber.

Lees meer
  • Artikel

Staat je mond in brand door een peper? Hierdoor komt het

Sommige mensen houden ervan en sommige mensen moeten heel veel drinken na het eten van pepers. Pittig eten is niet voor iedereen weggelegd. Maar waarom maken die pepers het eten zo heet?

Lees meer
  • Artikel

Van alcohol ga je snurken, maar van dít eten ook

We kennen allemaal het typische beeld van die snurkende vader op de bank. Of misschien kom jij niet in slaap zonder kussen op je hoofd, door een ronkende bedpartner. Vervelend! Alcohol is een bekende boosdoener van snurken. Maar: kan je ook gaan...

Lees meer
  • Artikel

Lasagne van gebakken lucht? In de toekomst kan het echt

Hoe toekomstbestendig is je spag bolo en esma? Check hoe ze in Restaurant van de toekomst letterlijk pasta van lucht maken en leer hoe je Sosha Duyskers lasagne van de toekomst serveert.

Lees meer
  • Artikel

Smaakt koriander voor jou naar zeep? Dit is waarom

Koriander: je houdt ervan of je hebt er een hekel aan. Als dat laatste voor jou geldt, vind je het misschien zelfs smaken naar zeep. Smaken verschillen, maar hoe komt het eigenlijk dat koriander voor veel mensen naar afwasmiddel smaakt? Stellen...

Lees meer
  • Artikel

Koffie zonder bonen en chocola zonder cacao? Zó wordt ‘t gemaakt

Hoe serveren we in de toekomst ons bakkie pleur met chocokoekje? Nick Toet vraagt het zich af in Restaurant van de toekomst en ontdekt dat we in de future boonloos gaan.

Lees meer
  • Artikel

Dít is het anusgoedje (van de bever) in jouw vanille ijs

Geniet jij ook zo van lekkere zoete snacks zoals cake, roomijs en koekjes? Nou, dan zou het zomaar kunnen zijn dat je óók ‘bevergeil’ eet. Een stofje dat naar vanille smaakt en afkomstig is van de anus van bevers. Jep, dat lees je goed.

Lees meer