Vegan met Mandy: Banana Pancakes
- Artikel
- 04 mei 2021
- 2 minuten leestijd
In 'Vegan met Mandy' gaat Mandy Woelkens haar lekkerste vegan recepten met ons delen! Dit keer: 'Banana Pancakes'
Soms heb je ze nog maar kort in huis en zitten er binnen de kortste keren bruine stippen op. En als je ze nog wat langer vergeet ga je het zelfs een beetje ruiken. Overrijpe bananen. En aangezien het best wat energie kost om die bananen te laten groeien en ook nog eens helemaal naar Nederland te halen, is het extra zonde om zomaar weg te gooien.
Dus daar waar je misschien in het verleden dacht: 'Oeh, bruine banaan, gatver, die lust ik niet meer', heb ik nu een lekker recept voor je uitgewerkt. Want er zijn echt ontzettend veel recepten die je nog kan maken met overrijpe bananen. Zo kan je er softijs van maken, of door een smoothie knallen, maar je kan er ook heerlijke fluffy vegan pannenkoeken van maken. Heb je helemaal niet zo veel voor nodig!
INGREDIËNTEN (voor 2 personen)
- 2 overrijpe bananen
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 150 ml plantaardige drink (ik gebruikte hier ongezoete sojadrink)
- 1,5 tl kaneel
- kokosolie
- 1 tl bakpoeder
- snufje zout
TOPPING (doe vooral wat je zelf lekker vindt, maar ik ga hier voor)
● plakjes banaan
● vers rood fruit
● ahornsiroop
● gehakte nootjes
● klein schepje plantaardige kokosyoghurt
BENODIGDHEDEN
● koekenpan, garde, mengkom
1. Prak de banaan met een vork in een grote kom. Het hoeft echt niet helemaal glad te zijn. Mocht je dat wel willen, kan je er altijd ook voor kiezen de banaan in een blender tot een papje te maken.
2. Voeg een eetlepel kokosolie, kaneel, bakpoeder en zout toe en meng dit door je bananenprakje heen.
3. Hierna mag je in twee delen de plantaardige ‘melk’ erbij doen.
4. Roer door met een garde en voeg beetje bij beetje het zelfrijzende bakmeel toe en meng totdat je een redelijk glad beslag hebt. Mocht je een vork hebben gebruikt voor de banaan, is het helemaal ok als er nog wat bananen stukjes in het beslag zitten en het dus niet helemaal glad is.
5. Verhit wat kokosolie in een koekenpan en bak de pannenkoeken op middel- hoog vuur.
6. Maak het af met de topping ingrediënten. Et voila!