Worden je borsten groter van bijenpollen?
- Artikel
- 23 aug 2024
- 2 minuten leestijd
Als je video’s op TikTok moet geloven, zou je een veel grotere voorgevel moeten krijgen door het slikken van bijenpollen. Maar wat zijn bijenpollen eigenlijk en worden je borsten er wel echt groter van?
Wat zijn bijenpollen?
Bijenpollen worden gemaakt door - drie keer raden - bijen. Zij nemen stuifmeelkorrels mee naar de bijenkorf en voegen daar allerlei andere stoffen aan toe. Het uiterlijk van een bijenpollen kan verschillen, het hangt natuurlijk af van welke bloem de stuifmeelkorrels afkomstig zijn. Ze zijn klein en korrelachtig en verschillen van kleur.Bijenpollen toevoegen aan je dieet is simpel, je kan ze namelijk gewoon opeten. Door een smoothie, over een salade of direct van een lepeltje, alles is mogelijk.
Wat zijn de voordelen van bijenpollen?
Bijenpollen zitten bomvol mineralen, eiwitten en vitamine B12, C en D. Ook zit er fyto-oestrogeen in bijenpollen. Wat dat precies is? Fyto-oestrogeen komt alleen voor in planten en lijkt qua structuur erg op het vrouwelijk hormoon oestrogeen.Bijenpollen zijn trouwens niet het enige voedingsmiddel dat veel fyto-oestrogeen bevat, ook in citrusvruchten, sojabonen en kikkererwten zit het.
Wat zijn de risico’s van bijenpollen?
Ondanks dat het eten van bijenpollen goed voor je kan zijn, is het niet geheel zonder risico’s. Mocht je allergisch zijn voor stuifmeel, kan het voor een serieuze allergische reactie zorgen.Mocht je zwanger zijn, borstvoeding geven of een hoge bloeddruk hebben, dan wordt het eten van bijenpollen ook afgeraden.
Grotere borsten door bijenpollen
Maar dan de hamvraag: zorgt het eten van bijenpollen ervoor dat je een grotere bh aan moet schaffen? Dat valt simpelweg niet te bewijzen. Oestrogeen zorgt onder andere voor het aanmaken van borstweefsel en het vasthouden van vocht. Fyto-oestrogenen worden door ieder lichaam anders verwerkt, waardoor er niet te voorspellen is wat voor resultaat het op je voorgevel gaat hebben.Echt bewezen dat je een vollere buste krijgt van het eten van bijenpollen is het dus niet. En zo zie je maar weer: niet alles dat op TikTok staat is waar.