Deze meiden dromen van een leven achter het aanrecht: ‘Iedereen heeft z’n rol’
- Artikel
- 29 dec 2023
- 2 minuten leestijd
Vrouwen die de hele dag zorgen voor het huishouden, de kinderen en manlief. In onze nieuwe serie Meiden van traditie volgen we vier jonge conservatieve vrouwen. Ze zwemmen tegen de stroming in en kiezen bewust voor een leven achter het welbekende aanrecht.
In de serie krijg je een kijkje in hun leven dat haaks staat op dat van veel leeftijdsgenoten. Wie zijn deze meiden en hoe zijn ze geworden wie ze zijn? En waarom maak je traditionele keuzes in een moderne samenleving?
Tradwives trend
#Tradwife is razendpopulair op TikTok. In deze Amerikaanse trend die is overgewaaid naar Nederland laten deze zogenoemde tradwives zichzelf in hun meest vrouwelijke jurkjes en met een typisch jarenvijftigkapsel zien, terwijl ze huishoudelijke taken doen en vertellen over de rolverdeling in hun relatie.
Zo vraagt een typische tradwife voor iedere beslissing toestemming aan haar man. Daarnaast spreken tradwives zich uit tegen feministische waarden en delen zij een conservatief gedachtegoed.
Met deze serie wil Brandpunt+ een ongefilterd beeld geven van de wereld van deze meiden met hun soms controversiële denkbeelden. We zijn kritisch waar nodig, maar willen niet oordelen of polariseren.
Wie zijn onze traditionele meiden?
Zeynep (27) moet als alleenstaande moeder noodgedwongen werken om met haar zoontje Dean rond te komen. Ze hoopt een man te ontmoeten die haar kan onderhouden en leiding kan geven.
Na een spirituele zoektocht is Rinske (26) onlangs gedoopt tot christen. Ze is op zoek naar een gelovige echtgenoot die de leiderschapsrol op zich kan nemen.
Danique (27) is als vrouwelijkheidscoach veel bezig met de rolverdeling tussen man en vrouw. In haar eigen relatie speelt overgave aan haar vriend een belangrijke rol.
Astrid (32) komt uit een christelijk nest en trouwde op haar achttiende. Nu is ze fulltime thuisblijfmoeder en deelt ze haar leven (en huishoudhacks) op social media.
De vierdelige serie Meiden van traditie is iedere vrijdag om 16.00 uur te zien op het YouTube-kanaal van NPO3.