Janny van Heel Holland Bakt heeft met Ersin een kwarktaart gebakken. Dat kan jij ook.
Benodigdheden:
- Springvorm van 22-23 cm
- 675 gram kwark
- 75 gram bloem
- 1 opgehoopte theelepel bakpoeder
- 175 gram suiker
- 100 gram boter op kamertemperatuur
- 4 eieren
- 1 vanillestokje uitgeschraapt
- rasp 1 limoen
Methode:
Verwarm de oven voor op 180° C.
Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de vorm verder in.
Meng de bloem en het bakpoeder.
Doe de zachte boter en suiker in een grote beslagkom en meng met een mixer tot alles goed gemengd is en mix dan nogmaals 5 minuten op de hoogste stand. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg pas een volgend ei toe wanneer het vorige volledig is opgenomen.
Meng de kwark, vanillemerg en limoenrasp door het beslag in de kom.
Spatel er als laatste de bloem met bakpoeder door.
Laat het kwarkbeslag in de vorm glijden en zet voor ongeveer 1 uur in de oven.
Controleer of de kwarktaart gaar is door er met een satéprikker in te steken.
Neem uit de oven en laat enigszins uitdampen. Wees niet ongerust als de taart enigszins inzakt in het midden. Dat hoort.
Erg lekker als je de kwarktaart garneert met bijvoorbeeld frambozen of blauwe bessen.