5 tips voor een digitale vrijmibo
- Artikel
- 27 maa 2020
- 3 minuten leestijd
Het is vrijdagmiddag. En dat betekent: bijna tijd voor de wekelijkse vrijdagmiddagborrel! Maar helaas niet in deze tijden. Want met een groep samenkomen, dat mag even niet meer. Toch hoef je je er niet helemaal bij neer te leggen. Want een vrijdagmiddagborrel kan ook digitaal georganiseerd worden. Gelukkig maar. En met deze vijf tips ben jij er helemaal klaar voor. Proost.
1. Haal de juiste boodschappen
Een borrel zonder drank (0,0% doen we ook niet moeilijk over) en snacks kan je eigenlijk geen borrel noemen. Bereid je daarom voor en ga even naar de supermarkt voordat het festijn begint. Het liefst meer dan twee uur van tevoren zodat je drinken koud is voordat de borrel van start gaat. Wel 1,5 meter afstand houden in de supermarkt natuurlijk, maar dat spreekt inmiddels voor zich.
2. Bepaal de groep
Bedenk van tevoren met hoeveel mensen de borrel georganiseerd gaat worden. Dit is handig om te weten omdat je dan het juiste platform kunt kiezen. Wordt het echt een hele kleine borrel met ongeveer drie mensen, dan is Facetime een idee. Wordt de groep groter en wil je met ongeveer zeven man borrelen, dan is de app Houseparty het beste. Hier kan je videobellen en spelletjes spelen met maximaal acht mensen. Maar als je het echt groots aan wilt pakken, is het aan te raden om te werken met Zoom. Hier is de maximum capaciteit 100 mensen. Als dat geen goede borrel wordt.
3. Mute mute mute
Vooral als je een grote vrijdagmiddagborrel op de planning hebt is het aan te raden om gebruik te maken van de ‘mute’ knop. Daarmee kan iemand zijn geluid in- en uitschakelen. En dit klinkt heel ongezellig, maar het eindresultaat is wel net iets gezelliger. Als iedereen die niet praat zichzelf namelijk op mute zet, is er namelijk weinig ruis. Gewoon even je beurt afwachten voordat jij dat leuke verhaal van wat je hebt meegemaakt in quarantaine kan vertellen. En als je gaat vertellen, zet je mute uit. Ben je klaar? Dan zet je mute weer aan. Kind kan de was doen.
4. Muziek
Op een reguliere borrel is uiteraard altijd muziek. Want mensen willen dansen, sjansen en de baas spelen over welke muziek er gedraaid gaat worden. Bij een digitale borrel is het niet aan te raden om muziek te spelen. Juist vanwege het feit dat een digitale borrel wat rommeliger is dan een normale borrel. Iedereen moet om de beurt praten en dat is in de praktijk al een hele happening. Laat staan dat er dan ook nog een ruis van muziek is. Dan wordt het snel een hele ongezellige borrel. Niet doen dus.
5. Doe wat leuks aan
Nu we onze dagen in quarantaine slijten, is het erg verleidelijk om make-uploos in je joggingbroek op je digitale borrel te verschijnen. Dat is begrijpelijk. Maar het is net wat leuker om jezelf even op te maken en wat leuks aan te trekken. Voor jezelf, maar ook voor anderen. Je zou normaal toch ook niet make-uploos in je trainingskloffie naar de kroeg gaan? Daarom.