LogoPers

10 september bekendmaking Canon van de Nederlandse Kindertelevisie

Op donderdag 10 september is de bekendmaking van de canon van de Nederlandse Kindertelevisie, in aanwezigheid van Nederlandse jeugdiconen. Naar aanleiding van zestig jaar Nederlandse kindertelevisie, stemde de kijker welke vijftig kinderprogramma’s een plek krijgen dit overzicht. De Canon in Beeld en Geluid te Hilversum is ook het afscheid van Cathy Spierenburg, initiatiefnemer en voormalig netmanager van jeugdzender Z@PP en Z@ppelin en omroepvrouw van het jaar 2002.
2 september 2009

Canon op tv
Met de Canon van de Nederlandse Kindertelevisie worden programma’s van vroeger en nu op verschillende manieren onder de aandacht gebracht en wordt zichtbaar gemaakt welke ontwikkeling kindertelevisie heeft doorgemaakt. Op vrijdag 11 september komt Omroep MAX op Nederland 2 met het tv-programma “de kinder TV jaren van…”, waarin bekende Nederlanders jeugdherinneringen ophalen. Op 11 september brengt ook SchoolTV Weekjournaal (Teleac) een uitzending over de Canon.
Vanaf 10 september vertoont het themakanaal Z@ppelin 24 / Familie 24 dagelijks programma’s van de top 50. Met ieder weekend in september op zaterdag en zondag tussen 14.00 en 17.00 uur een blok nostalgische kindertelevisie.

DVD en Media experience
De mooiste programma’s worden op zes dvd-boxen uitgebracht door Tijdsbeeld Media. Ook besteedt Beeld en Geluid speciale aandacht aan de canon in de Media experience.

De bekendmaking is op donderdag 10 september om 15.30 uur in Beeld en Geluid en is toegankelijk voor pers en genodigden.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)