LogoPers

2.000 schoolklassen worden samen held tegen pesten met Heldengame van NPO Zapp

Wees een held, met elkaar! Dat is dit jaar het thema van de Week Tegen Pesten. Want pesten stoppen doe je niet alleen, dat doe je samen! Ook dit jaar staat NPO Zapp tijdens de Week Tegen Pesten in het teken van deze bijzondere week met verschillende programma's op televisie, online-only shows en, dit jaar voor het eerst, de Zapp Heldengame welke onder 2.000 basisschoolklassen in Nederland wordt verspreid. Ook blikt de Anti Pest Club terug op de afgelopen vijf jaar in een speciale aflevering met YouTuber Gewoon Thomas en praat hij samen met Anne-Mar met kinderen uit vorige seizoenen.
17 september 2019

 

 

 

 

 

 

 


Bekijk de promo

Zapp Heldengame en webserie Heldengame Challenge (EO)
Met de Zapp Heldengame, van de makers van de Anti Pest Club, wordt jouw klas een ijzersterk team. Door middel van bloedstollende challenges en persoonlijke vragen leer jij je klasgenoten op een hele andere manier kennen. Wie is er stiekem superslim, snel of heeft iemand een vet groot ochtendhumeur? Onder begeleiding van Anne-Mar en YouTuber Gewoon Thomas verzamel je alle badges en verbeter je de sfeer in de klas. Speel de game op het digibord bij jou op school en word samen een held tegen pesten.

Op 17 en 19 september zie je op het NPO Zapp YouTube-kanaal en op Zapp.nl de Heldengame Challenge-webserie. In elke aflevering daagt YouTuber Thomas van Grinsven (Gewoon Thomas) een Zapper uit voor een spannende challenge! Dit zijn Pascal Tan van Klokhuis, Bruno en Iris van Spangas en YouTuber Lise van Wijk. De Zapp Heldengame wordt verspreid onder 2.000 basisschoolklassen in heel Nederland.

Anti Pest Club (EO)
“Tyfusjong”, “varken” en “kankerkind”... In sommige klassen worden kinderen dagelijks uitgescholden. Niemand durft er wat van te zeggen, maar de hele klas lijdt er onder. De Anti Pest Club wil hier iets aan doen! Tijdens de Week tegen Pesten, van 23 tot en met 27 september, zendt de EO voor het vijfde jaar op rij het met een Gouden Roos bekroonde programma uit. Presentatrice Anne-Mar Zwart gaat langs bij basisschoolklassen waar gepest wordt. “Ik vind het heel bijzonder om te zien dat klasgenoten elkaar open en eerlijk in de ogen durven kijken. Dat zorgt voor drastische veranderingen, zodat iedereen in de klas weer met plezier naar school kan gaan. De laatste aflevering van dit seizoen is een speciale, omdat het programma vijf jaar bestaat. Samen met YouTuber Thomas van Grinsven, op YouTube bekend als Gewoon Thomas, praat Anne-Mar met kinderen uit vorige seizoenen over hoe het nu met hen gaat. Zo is George te gast. Hij werd gepest en was een aantal jaar geleden te zien in de Anti Pest Club waarin Anne-Mar hem hielp in gesprek te gaan met zijn klasgenoten. Nu, jaren later, blikt hij met Anne-Mar terug op het pesten en vertelt hij hoe het nu met hem gaat. De Anti Pest Club kijk je tijdens de Week Tegen Pesten elke dag om 17.10 uur op televisie, in de Zapp-app of -site.

SpangaS op televisie, speciale webserie en 360 graden-video (KRO-NCRV)
SpangaS maakt zich tijdens De Week tegen Pesten sterk tegen pesten met een interactieve online dramaserie op Instagram en YouTube: SpangaS: Kappen nou! Vijf dagen lang kun je in de stories op het Instagram kanaal van NPO Zapp volgen hoe een leerling van het Spangalis ten prooi valt aan allerlei pestacties. De ontknoping van SpangaS: Kappen nou! is te zien in een 360 graden-video, waarin je als kijker onderdeel wordt van het drama. De kijker kan 360 graden om zich heen kijken en zo de hele slotscène zien. Het is voor het eerst dat SpangaS een 360 graden-video maakt die kijkers een unieke kijkervaring oplevert, die optimaal te beleven is via smartphone of tablet. SpangaS is van maandag t/m vrijdag om 18.15 uur te zien bij NPO Zapp. SpangaS: Kappen nou! is te zien tijdens De Week tegen Pesten van maandag 23 tot en met vrijdag 27 september in de Instastories van NPO Zapp. De ontknoping is op vrijdag 27 september te zien op het NPO Zapp YouTube-kanaal.

Brugklas op televisie en speciale webserie (AVROTROS)
Ook Brugklas staat de hele week in het teken van pesten. Op het NPO Zapp YouTube-kanaal en op Zapp.nl zie je tijdens de Week Tegen Pesten elke dag speciale Brugklas-video's. Kinderen die op dezelfde manier worden gepest als de leerlingen uit Brugklas vertellen in deze afleveringen hun verhaal aan de acteurs uit de serie. Elke dag op televisie om 18.00 uur, in de Zapp-app of -site. Webserie op het YouTube-kanaal van NPO Zapp.

Zappbios
Vanaf zondag 22 september t/m vrijdag 27 september zijn er om 15:30 uur verschillende films te zien waarin pesten voorkomt: Boskampi’s (VPRO), Kappen (KRO-NCRV), Storm (AVROTROS), Op Ooghoogte (KRO-NCRV), Gewoon Charlie(VPRO) en Spijt (KRO-NCRV).

Zapplive en Zapplive Checkt (KRO-NCRV)
Op zaterdag 21 september wordt er in Zapplive aandacht besteed aan de Week Tegen Pesten en zijn Anne-Mar en YouTuber Gewoon Thomas in de studio om het o.a. te hebben over de Zapp Heldengame. Daarnaast speelt ook Zapplive Checkt er die week op in. Saskia gaat naar YouTuber Bokado en ontmoet daar Joost speelt games en Sara Dol. Zij geven tips voor wat je kunt doen als je gepest wordt of als je ziet dat er iemand gepest wordt.

De Week Tegen Pesten is een samenwerking tussen NPO Zapp, Stichting School & Veiligheid en de EO. Kijk voor meer informatie op zapp.nl/tegenpesten.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)