LogoPers

3FM Awards voor tien winnaars

Serious Talents vallen uitgebreid in de prijzen
10 april 2015

In een uitverkochte Vredenburgzaal reikte NPO 3FM zojuist de jaarlijkse muziekprijzen van zijn luisteraars uit: de 3FM Awards. Dotan wint twee awards en kreeg eerder al de Schaal van Rigter. Kensington gaat met twee trofeeën naar huis.

De elfde editie van de 3FM Awards vond plaats in TivoliVredenburg in Utrecht en heeft voor de eerste keer als extra een 3FM Awards Festival, waar artiesten zoals Kensington, Racoon en Typhoon optraden. De show werd live uitgezonden op NPO 3 (VARA). De presentatie was in handen van Giel Beelen, Coen Swijnenberg, Sander Lantinga en Frank van der Lende. Op NPO 3FM presenteerde Domien Verschuuren.

“De winnaars van de 3FM Awards laten zien dat de Nederlandse popmuziek letterlijk 'on fire' is”, zegt 3FM zendermanager Wilbert Mutsaers. “Het publiek koos voor een flink aantal nieuwe artiesten: Kovacs, Mister & Mississippi, Dotan, Typhoon, Jett Rebel en nog meer. Van de tien winnende artiesten zijn zeven 3FM Serious Talents. Serious Talent weet de carrière van een startende artiest een impuls te geven. De muziekliefhebber waardeert die inzet, zo blijkt nu duidelijk.”

De winnaars van de 3FM Awards 2015:

Chef’Special 
Beste band

Dotan
Beste zanger
Beste single ‘Home’
Schaal van Rigter

Ilse DeLange
Beste zangeres

Racoon 
Beste artiest pop

Kensington 
Beste artiest rock
Beste album ‘Rivals’

Mister and Mississippi
Beste artiest alternative

Typhoon 
Beste artiest hiphop

Martin Garrix 
Beste artiest dance

Jett Rebel 
Beste live act

Kovacs 
Beste nieuwkomer

Op dinsdagavond werd Rondé door de NPO vakjury uitgeroepen tot 3FM Serious Talent 2015.

3FM Awards
De 3FM Awards zijn de radioprijzen van Nederland voor Nederlandse bands en artiesten. Luisteraars dragen de genomineerden aan en bepalen welke artiesten met een 3FM Award naar huis gaan. Meer dan 500.000 stemmen kwamen binnen voor de 3FM Awards. Van zaterdag 4 tot vrijdag 10 april staat NPO 3FM in het teken van de 3FM Awards met veel aandacht voor Nederlandse artiesten en live opnamen van afgelopen edities van de 3FM Awards.

Vrijdag 10 april zendt NPO 3FM van 09.00 uur tot 18.00 uur De Gouden Klomp Top 103 uit:
de lijst met de meest populaire Nederlandse liedjes, met uiteraard de winnaar van de Gouden Klomp op nummer 1. Volgens de 3FM luisteraars maakten Acda & de Munnik met ‘Het regent zonnestralen’ de beste Nederlandse track ooit.

Uitzending
NPO 3FM deed van 16.00 uur tot 01.00 uur live verslag vanuit TivoliVredenburg. Coen & Sander maakten in hun programma tussen 16.00 uur en 19.00 uur de winnaar van de Gouden Klomp bekend. 3FM dj Domien Verschuuren presenteerde de radio uitzending tijdens de 3FM Awards en ontving diverse bands en artiesten die live speelden in de radiostudio. Na de 3FM Awards presenteert Roosmarijn Reijmer de Afterparty op NPO 3FM tot 01.00 uur.

Voor informatie over de 3FM Awards: www.3fm.nl/awards

Voor fotomateriaal van de 3FM Awards en het 3FM Awards Festival: www.flickr.com/photos/3fm/sets/

Dit materiaal is rechtenvrij te gebruiken en in HR te downloaden, op voorwaarde dat 3FM als bronvermelding wordt gebruikt.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)